avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 843 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cu cine ramane copilul ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cu cine ramane copilul ?

Buna ziua,în cazul în care doi parteneri au trăit în concubinaj timp de 9 ani,minorul rezultat din relatie cu cine ramane?Tatal ma santajeaza ca merge in instanța,motivand ca apartamentul in care locuieste copilul este mic.Precizez ca apartamentul este cu 2 camere si locuim impreuna cu părinții mei,dar aici am locuit de cand s-a nascut copilul..Ce pași legali trebuie sa urmez pentru a pune capăt presiunilor lui?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:13, 3 Iunie 2020
Buna ziua,
Asta o sa stabileasca instanta, in functie de cursul procesului ( aparari, ancheta sociala, vointa copilului-daca are peste 10 ani...).
Nu ar strica sa discutati cu un avocat care sa va sprijine pe tot parcursul procesului.
Veti investi instanta cu o cerere de chemare in judecata, solicitand stabilirea domiciliului minorului la dvs si pensie de intretinere de la tata; se va efectua si o ancheta sociala, posibil sa fie audiat si minorul, desi are sub 10 ani.
Tatăl este navigator iar eu ca mama lucrez ca asistent de farmacie.Nu locuim in acelasi oras,iar copilul de 7 ani s-a nascut si a crescut in orasul in care domiciliază si acum cu mine. Cu tatal si cu familia din partea lui nu are o relație bună.Tatal fiind agresiv verbal atat cu mine cat si cu copilul. În cazul în care audiat va fi si minorul acesta nu accepta ideea ca stea separat de mine nici macar o zi. Nu stiu cum se va putea stabili programul de vizita in conditiile astea.

apasati pe raspunde
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
Se poate stabili un program de vizita, in perioada in care tatal revine in tara, la domiciliul dvs.
Ar fi indicat sa luati legatura cu un avocat pentru a stabili cu acesta strategia de aparare si a va expune toate variantele pe care le aveti la dispozitie, pentru a alege in cunostinta de cauza.
Ultima modificare: Marți, 2 Iunie 2020
Avocat Neagu Elena, Avocat
Tatăl insista sa il ia la el pentru cateva zile.Copilul refuza si daca la chemat aici in oras si sa stea la un hotel a considerat asta o ofensă.Maine am stabilită o întâlnire cu un avocat.
Avocat Neagu Elena a scris:

Se poate stabili un program de vizita, in perioada in care tatal revine in tara, la domiciliul dvs.
Ar fi indicat sa luati legatura cu un avocat pentru a stabili cu acesta strategia de aparare si a va expune toate variantele pe care le aveti la dispozitie, pentru a alege in cunostinta de cauza.

Alte discuții în legătură

Drepturi parintesti, obtinere flory89 flory89 Buna ziua am o fetita de 6 ani,sunt despartita de tatal ei de 3 ani ,nu am fost casatoriti, iar el are custodia copilului doar pt ca ii poarta numele nu am ... (vezi toată discuția)
Perioada care ii revine tatalui sa stea cu copilul letitziaS letitziaS Buna ziua. Am un copil de 2 ani,iar eu si tatal copilului nu suntem casatoriti. In urma diferitelor neintelegeri intre noi, eu consider ca o despartire ar fi ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu copil marevna marevna Buna ziua. Am un copil minor de un an si jumatate si am avut proces cu tatal copilului, fostul partener. S-a stabilit domiciliul copilului la mine si el are ... (vezi toată discuția)