avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 948 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cu cine ramane copilul ?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cu cine ramane copilul ?

Buna ziua,în cazul în care doi parteneri au trăit în concubinaj timp de 9 ani,minorul rezultat din relatie cu cine ramane?Tatal ma santajeaza ca merge in instanța,motivand ca apartamentul in care locuieste copilul este mic.Precizez ca apartamentul este cu 2 camere si locuim impreuna cu părinții mei,dar aici am locuit de cand s-a nascut copilul..Ce pași legali trebuie sa urmez pentru a pune capăt presiunilor lui?Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Martonze , utilizator 11:13, 3 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Din ceea ce scrieţi, rezultă că tatăl vrea să ia copilul "pentru câteva zile" definitiv, fiindcă "apartamentul în care locuieşte copilul e prea mic." Până nu există un program de relaţii personale stabilit de o instanţă, aveţi aceleaşi drepturi cu tatăl, deci dacă o ia şi nu o aduce înapoi, e dreptul lui!
Nu dvs., ci EL trebuie să ceară în instanţă program de relaţii personale cu copilul, acest proces durează destul de mult. În acel proces, el va cere un program de relaţii prin luarea copilului la domiciliul său - copilul fiind destul de mare, cu siguranţă va primi. Acum depinde şi de ce puteţi demonstra dvs. cu martori, cu înscrisuri, distanţa dintre oraşele de domiciliu (dacă e 50 de km, este ca şi cum ar fi în acelaşi oraş, timpul de transport e scurt). În discuţiile cu tatăl, indiferent prin ce mijloc, să fiţi foarte atentă, să nu vă arătaţi împotrivirea la legătura copilului cu tatăl său, dvs., ca părinte care aţi crescut copilul, trebuie să sprijiniţi, legal, legătura copilului cu tata.
Dacă ajungeţi la proces, propuneţi neapărat şi dvs. un program de relaţii pe care consideraţi că fetiţa l-ar accepta, pentru a nu fi supusă ulterior unor traume.
Ultima modificare: Miercuri, 3 Iunie 2020
Martonze, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi parintesti, obtinere flory89 flory89 Buna ziua am o fetita de 6 ani,sunt despartita de tatal ei de 3 ani ,nu am fost casatoriti, iar el are custodia copilului doar pt ca ii poarta numele nu am ... (vezi toată discuția)
Perioada care ii revine tatalui sa stea cu copilul letitziaS letitziaS Buna ziua. Am un copil de 2 ani,iar eu si tatal copilului nu suntem casatoriti. In urma diferitelor neintelegeri intre noi, eu consider ca o despartire ar fi ... (vezi toată discuția)
Schimbare domiciliu copil marevna marevna Buna ziua. Am un copil minor de un an si jumatate si am avut proces cu tatal copilului, fostul partener. S-a stabilit domiciliul copilului la mine si el are ... (vezi toată discuția)