avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Abuz primarie
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Abuz primarie

Buna ziua,

Va rog sa ma sprijiniti cu raspunsul dvs de specialitate, astfel incat sa pot merge si sa rezolv pe cale amiabila daca este posibil aceasta situatie neplacuta.
Socrul meu detine un titlu de proprietate, pe o parcela de pamant arabil pentru o suprafata de 2 ha. Intre timp primaria comunei a dat spre folosinta in baza unui proces verbal de punere in posesie o alta tarla impartita in parcele, intrucat pe tarlaua initiala s-au construit locuinte.
Pana in acest an nu a avut nici o problema de "n" ani de cand lucreaza acest pamant. Anul acesta primaria i-a informat ca vor exista niste decalari de parcele intrucat sub pamantul socrului meu exista un zacamant de gaze, unde s-a forat cu o sonda. Dupa ce au venit cei interesati pentru construirea sondei a aparut aceasta decalare. Initial socrul meu trebuia sa se mute la 2 parcele distanta de parcela initiala. Cand s-a dus sa inceapa lucrarile pentru a putea semana a avut "surpriza" neplacuta de a gasi pe acea parcela lucrarile incepute ( discuit, arat si semanat). A mers din nou la primarie si i s-a comunicat ca pamantul se va reimparti in aceasta toamna si sa revina la locul initial. La cateva zile cand a mers cu sotul meu sa vada locul si sa pregateasca terenul a avut aceeasi surpriza de a gasi locul deja ocupat. A mers la primarie si i s-a comunicat ca in data de 2.05 sa revina pentru a se rezolva aceasta situatie, cu rugamintea primarului si a viceprimarului de a nu implica avocati, vor rezolva pe cale amiabila. Astazi cand a ajuns i s-a spus ca inca nu au rezolvat situatia. Mentionez ca socrul meu a fost la politie in acest timp si nici acolo nu i s-a preluat reclamatia, ba chiar a fost tratat cu indiferenta si nepasare. El este un om de 70 de ani plimbat de 5 luni pe drumuri la primarie, politie si " uite pamantul nu e pamantul ".
Ce putem face in acest moment?

Va multumesc mult,
Diana Alexe
Economist
Puteti incepe cu o serie de sesizări la primărie,prefectura,iar în cazul în care nu primiti raspuns un memoriu la Avocatul Poporului .Probabil tot la un proces o sa ajungeți,mai bine consultați din timp un av specializat în legislația fondului funciar.Nu stati după ce va spun cei din primărie pierdeți timp si ridicați sa fitiplimbati pe drumuri ani de zile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Abuz dianatoma dianatoma Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti cu raspunsul dvs de specialitate, astfel incat sa pot merge si sa rezolv pe cale amiabila daca este posibil aceasta ... (vezi toată discuția)
Abuz primarie dianatoma dianatoma Buna ziua, Va rog sa ma sprijiniti cu raspunsul dvs de specialitate, astfel incat sa pot merge si sa rezolv pe cale amiabila daca este posibil aceasta ... (vezi toată discuția)
Tulburare de posesie CheluMariusIonut CheluMariusIonut Ma poate indruma cineva in problema care o sa o explic in continuare? Am un teren de 3 ha(propietate personala) pe care l-am muncit impreuna cu un consatean. ... (vezi toată discuția)