In cazul in care am un minor de doar 2 luni iar tatal lui cu care traiesc in concubinaj ma ameninta ca o sa mi-l ia(minorul fiind recunoscut de catre el) ce este de facut?Am dovezi cu jigniri si amenintari in telefon,el nu detine nimic pe numele lui iar unde l-ar duce la familia lui sunt doar 2 camere iar deja traiesc acolo 3 persoane,nu sunt conditii necesare pentru un copil,cum pot obtine custodie exlusiva?El a dat de inteles ca ar fi in stare sa il fure,va rog spuneti-mi care sunt pasii de urmat,si daca ar avea sanse?Eu momentan sunt in concediu maternal dupa care imi voi depune dosarul pentru indemnizatie,nici eu nu detin nimic pe numele meu stau in chirie insa am ajutor si din partea familiei mele.Va multumesc
Autoritatea părintească exclusiva se acorda doar în situații foarte excepționale (cum ar fi: tatal este violent, este condamnat penal pentru anumite infracțiuni, este alcoolic, etc).
Cu toate acestea, dumneavostră puteți introduce o cerere de chemare în judecata prin care sa solicitați stabilirea domiciliului minorului la dumneavostră, precum și obligarea tatălui la plata unei pensii de întreținere în favoarea copilului. În cadrul acestul dosar, cu siguranță, tatăl va solicita un program de vizitare a minorului, solicitare care, de regula, este admisa de către instanta de judecata.
Precizez ca, de cele mai multe ori, instantele de judecata stabilesc domiciliul copilului la mama.
Avand in vedere varsta frageda a minorului, sansele sa se stabileasca domiciliul la dvs sunt covarsitoare, mergeti la o consultatie juridica sa discutati pe larg cu un avocat!
Custodie exclusiva nu veti obtine.
Copilul va ramane insa cu dvs. daca probati tot in instanta.
Pentru strategia concreta care ar trebui adoptata ar trebui sa mergeti la avocat pentru a se analiza si oportunitatea demersurilor juridice.
Divort
Lacramioara Constantin
Caz: Doi soti cu copil minor , 3 ani si ceva, divorteaza, (ea a depus cerere de divort cu incredintare copil). El sustine ca nu poate sa lase copilul in grija ... (vezi toată discuția)