avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare plata amenda
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare plata amenda

Buna ziua.
Am formulat plangere impotriva unui proces verbal contraventional, plangere care a fost admisa. Intrebarea este : ce trebuie sa fac pentru recuperarea banilor,intrucat amenda am achitat-o in termenul de 15 zile?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: latka , moderator 05:03, 5 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Dupa ce sentinta ramane definitiva si o legalizati va adresati cu o solicitare scrisa institutiei care v-a amendat, solicitand restituirea banilor in contul dumneavoastra.
va trebui sa atasati copie de pe sentinta legalizata si chitanta de achitare in original.
Pastrati o copie de pe chitanta pentru ... orice eventualitate.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,

Dacă sunteți în prima instanță, așteptați sa treacă termenul de apel pt a va putea recupera banii..
E posibil ca hotărârea sa fie atacata de partea adversa..

Dacă ați câștigat în apel înseamnă că hotărârea dvs e definitiva. Așteptați sa vi se comunice acasă, apoi solicitati legalizarea acesteia la instanta și înaintați o cerere către instituția unde ati plătit pt a va înapoia banii..
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
Avocat Trifan Bianca Elena , Avocat
Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In momentul in care aveti hotarirea legalizata, depuneti o cerere in baza art. 168 din codul de procedura fiscala (legea 207/2015):
ART. 168 Restituiri de sume

(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.

(2) în situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Salutare! am contestat o amenda rutiera, sentinta a fost in favoarea ... Ioana .c Ioana .c Salutare! Am contestat o amenda rutiera, sentinta a fost in favoarea mea. N am primit plicul cu instiintarea si deja aubtrecut 30 zile de la data aceea. Ma ... (vezi toată discuția)
Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment ... pbogdan9 pbogdan9 Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment cu consecinta exonerarii de la plata amenzii contraventionale. Am platit suma de 1000 de ... (vezi toată discuția)