avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Salutare! Am contestat o amenda rutiera, sentinta a ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Salutare! Am contestat o amenda rutiera, sentinta a fost in favoarea ...

Salutare!
Am contestat o amenda rutiera, sentinta a fost in favoarea mea. N am primit plicul cu instiintarea si deja aubtrecut 30 zile de la data aceea.
Ma ajutati cu un sfat, va rog, cum intru in posesia sentitntei si cum recuperez banii?
Cel mai recent răspuns: Ioana .c , utilizator 14:04, 19 Noiembrie 2020
Asteptati prima data sa vi se comunice hotarirea judecatoreasca, apoi sa treaca termenul de apel. Urmariti-va dosarul pe portalul justitiei. Daca trece termenul de 30 de zile (dupa ce primiti hotarirea din prima instanta) si politia nu a depus apel, atunci mergeti la judecatorie si legalizati-va hotarirea ca fiind definitiva. Cu o copie a acesteia si o cerere la primarie, va recuperati banii.
Articolul 168
Restituiri de sume
(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.
(2) În situaţia în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.
[ link extern ]
Multumesc frumos!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare plata amenda elka-co elka-co Buna ziua. Am formulat plangere impotriva unui proces verbal contraventional, plangere care a fost admisa. Intrebarea este : ce trebuie sa fac pentru ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Recuperare amenda auto Nusha56 Nusha56 Buna seara Care este procedura de recuperare a unei amenzi auto in urma castigarii procesului cu Politia rutiera ? Data platii amenzii:9.06.2019 Data ... (vezi toată discuția)