avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Recuperare amenda auto
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Recuperare amenda auto

Buna seara
Care este procedura de recuperare a unei amenzi auto in urma castigarii procesului cu Politia rutiera ?
Data platii amenzii:9.06.2019
Data Hotararii: 7.08.2020 , definitiva prin neapelare la 25.06.2021
Eliberare legalizare: 25.11.2021

Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 07:38, 13 Septembrie 2022
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Se depune o cerere la administratia financiara a primariei de care apartineti, in baza art. 168 din codul de procedura fiscala, insotita de copia hotaririi definitive, Se cere restituirea acelei sume.
ART. 168 Restituiri de sume
(1) Se restituie, la cerere, contribuabilului/plătitorului orice sumă plătită sau încasată fără a fi datorată.
(2) în situația în care s-a făcut o plată fără a fi datorată, cel pentru care s-a făcut astfel plata are dreptul la restituirea sumei respective.
Va multumesc. Aveti idee daca se poate rezolva online ?
Nu am nici o idee, depinde de cit de digitalizata e acea primarie.
E vorba de Bucuresti, sectorul 1. O sa ma interesez. Va multumesc.

latka a scris:

Nu am nici o idee, depinde de cit de digitalizata e acea primarie.

Trebuie sa obtineti de la judectorie hotarirea definitiva . Cererea se completeaza la adm financiara sect 1 si se anexeaza o copie de pe hotarire. Nu se face online. Dupa depunerea actelor va vor programa pentru restituirea banilor.

Alte discuții în legătură

Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment ... pbogdan9 pbogdan9 Am decizie judecatoreasca de inlocuire a contraventiei cu avertisment cu consecinta exonerarii de la plata amenzii contraventionale. Am platit suma de 1000 de ... (vezi toată discuția)
Cum recuperez o amenda platita deja? Ruxu Ruxu Buna ziua! Sotul meu a primit o amenda din cauza parcarii intr-un loc privat, dar care nu avea popicul ridicat. A platit amenda, dar apoi a si contestat ... (vezi toată discuția)
Plata amenda online ASBADE ASBADE Buna ziua! Vin si eu cu o intrebare legata de plata unei amenzi, online, deoarece eram in timpul pandemiei. Am platit amenda la SPIT Constanta ,etaxe, ... (vezi toată discuția)