avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Incercare de a fi inlaturat de la mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Incercare de a fi inlaturat de la mostenire

Buna ziua.

Va supun atentiei urmatoarea problema:
Tatal meu a decedat in anul 2015.
Tatal sau a decedat in anul 2010.
Eu i-am mostenit pe amandoi si am facut succesiunea dupa fiecare (singurul mostenitor).
Tatal bunicului traieste.
Acesta a avut doi frati (unul il mosteneste un ginere iar pe celalalt eu).
Copiii fratelui bunicului vor sa faca succesiunea fata de bunicul lor (tatal bunicului meu).
La mostenire vin eu cu fratele bunicului care mai traieste si ginerele celuilalt frate.
Avand in vedere ca unul dintre frati nu a vrut sa mearga la notar cei care vor sa faca succesiunea au mers in instanta.
Se judeca procesul de doi ani (de fiecare data se vine cu amanari samd) mi s-au cerut n acte inclusiv sa fac dovada ca bunicul pe care este mort desi am prezentat certificat de mostenitor samd.
Am fost citat de un expert judiciar sa ma prezint la sediul primariei unde este masa succesorala (pamant) sa se faca expertizarea (sa se mearga in teren).
Expertul a venit, ne-am intalnit si a propus o intelegere.
Nu a facut nicio masuratoare cat am stat eu acolo ci a ramas ca "o sa mearga sa faca".
Ne-a cerut sa spunem cum dorim sa fie impartita masa succesorala.
Copiii tatalui bunicului cu bunicul implicit au ramas in casa parinteasca a tatalui bunicului meu si si-au construit o casa pe acel teren in anul 1991 pentru care au luat un imprumut de la Bankcoop punand ca ipoteca pe casa pe care au girat-o cu o autorizatie de constructie (care eu ma intreb cum au luat autorizatie de constructie daca nu erau proprietari pe teren pentru ca eu stiu ca doar proprietarul putea lua autorizatie iar proprietarul era mort de mult atunci).
Revenind la imparteala:
- cei care stau in casa tatalui bunicului si stapanesc locul de casa spun ca ei vor locul de casa cu casele ca ei "stau acolo" si au construita casa (desi nu stiu cum au autorizatie de constructie cand nu earu proprietari) (9.00 mp intravilan) si mai vor 15.000 de metri patrati de extravilan ca "ei il muncesc demult".
- ginerele celuilalt frate vrea 18.000 de metri patrati ca "e al lor".
- mie vor sa imi imparta 9.000 de metri patrati de extravilan ca "asta a mai ramas si pe acesta il lucra tatal meu (in realitate nu au beneficiat de subventii decat cei care sunt copiii fratelui bunicului)".
Am cerut in instanta sa ne dea banii incasati pe subventia care au luat-o in ultimii trei ani pe cota parte din pamant ce mi se cuvine dar au argumentat in instanta ca tatal meu lua banii pe suprafata. Documentandu-ma (discutand la asociatia care lucreaza pamantul) am aflat ca tot ei au luat subventia si au mintit in instanta ca sa nu imi dea nimic.
Acum dupa cum se vede se incearca sa nu mi se dea nimic din cea ce mi se cuvine (un loc de casa cu casele este peste 15.000 de EUR, extravilanul este cam 2.000 de EUR hectarul) si ei sa se aleaga cu zeci de mii de lei iar eu sa ma aleg cu un lot de mai nimic bagat printr-o margine de tarla care nu se poate lucra usor sau vinde.
Eu nu am fost de acord cu propunerile facute si am spus expertului judiciar ca doresc sa se imparta masa succesorala in cotele prevazute de lege.
Dumneavoastra ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: giv , utilizator 09:32, 5 Iunie 2020
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Din descrierea dumneavoastra e greu de inteles cat pamant exista, ce grad de rudenie are fiecare 9cum a venit ginerele la mostenire) etc.
Va sfatuiesc sa va angajati avocat care, dupa ce stabileste exact care e situatia de fapt si de drept, va poate ajuta.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
giv a scris:


Tatal bunicului traieste.
...
Copiii fratelui bunicului vor sa faca succesiunea fata de bunicul lor (tatal bunicului meu).


Ce? Cum? Din cele ce ați scris rezultă că vă străduiți (de vreo doi ani) să dezbateți în instanță moștenirea unui om care nu a murit încă.

Este ceva în neregulă în expunerea dvs. sau ... (oricum, pe mine nu m-ar mira, mai ales că știu o situație în care a zis și „mortul” prezent în sala de judecată. Fiindcă nu era chiar așa de mort pe cât ar fi trebuit să fi fost pentru a se putea discuta despre moștenirea sa).
Ultima modificare: Joi, 4 Iunie 2020
romascanu, moderator


Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

giv a scris:


Tatal bunicului traieste.
...


Scuze.
A se citi fratele bunicului traieste.
Scuze de mistype.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire ContSters135021 ContSters135021 Buna ziua.Eu si cu mama mea locuim intr-o casa construita de tatal meu cu autorizatiea in 1970.Este construita pe un teren intravilan de 4000mp.,are 26 ml ... (vezi toată discuția)
Teren extravilan proprietar ? iuli113 iuli113 strabunica are titlu de proprietate pe 10 ha de teren extravilan,ea a decedat are o fiica care la randul ei a decedat ,aceasta fiica are un sot care ... (vezi toată discuția)
Poate fi atacat certificatul de mostenitor rezultat in urma succesiunii ca urmare a decesului tatalui meu de catre bunicul si unchii mei{tatal si fratii defunctului} ionutcodreanu ionutcodreanu Anul acesta in luna martie tatal meu a decedat,iar in luna septembrie a facut succesiune in urma careia a rezultat certificatul de mostenitor si mostenirea ... (vezi toată discuția)