avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Testament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Testament

Buna ziua. Am o matusa ce nu a fost casatorita si nu are copii. Mai are un frate in viata si nepoti de la fratii ei. Ea vrea sa mi revina mie ap , pt ca eu am grija de ea. Cum trebuie sa procedez? Nepotii, verii mei pot ataca testamentul?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 18:28, 7 Iunie 2020

hotumattua a scris:

Față de ce ați precizat deja, ar mai trebui aici adăugat că orice testament este contestabil! Orice persoană care se consideră îndreptățită poate ataca testamentul, chiar dacă șansele de câștig pot fi nule. Este tipul de proces din care singurii care câștigă în mod sigur sunt avocații.

Îndreptățiți sunt doar moștenitorii rezervatari (părinții, descendenții și soțul testatorului).
Nu orice persoana este îndreptățită.
Dacă testatorul nu mai are rude din categoriile pe care le-am menționat, testamentul este un act cât se poate de sigur.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mătușa mea, necăsătorită și fără copii, mi-a făcut testament. poate fi atacat de frații ei sau de ceilalți nepoți? Viovascu Viovascu Sora mamei mele, necăsătorită, fără copii, și cu părinții decedați, vrea să imi lase mie apartamentul ei. Eu sunt nepoată după una dintre surori. ... (vezi toată discuția)
Testament persoana fara urmasi si parinti decedati ma_ria ma_ria Buna ziua, sunt necunoscatoare in ce priveste variantele testamentare/mostenire: daca o persoana nu are urmasi si parintii ei sunt decedati, cine vine la ... (vezi toată discuția)
Mostenire unchi fara copii, testament pentru un alt nepot. andreiadmin andreiadmin va rog unele clarificari in urmatoarea situatie :un unchi al meu si frate al mamei mele a decedat,dupa ce sotia lui decedase cu un an inainte.NU au avut ... (vezi toată discuția)