Am câteva nelămuriri privitoare la transformarea postului unui coleg. mai întâi vă expun situația. La 1 iulie 2017, la intrarea în vigoare a legii 153/2017, colegul avea postul încadrabil în anexa de la ,,... alte instituții de cultură”, pe funcție de execuție, Referent grad IA, S. Studiile lui nu aveau nicio legătură cu atribuțiile în cultură, fiind de jurist. la 1 ianuarie 2018 lucrurile s-au schimbat radical, instituția fiind nevoită să degradeze angajatul la studii medii, tot grad IA, cerându-i o diplomă specifică, obținută după un curs acreditat de 2 zile de instrumentist. La jumătatea anului 2019, jurista instituției, cu atribuții și în achiziții, a decis că nu le mai poate susține și pe acestea, obligând managerul să transfere altcuiva atribuțiile. Exact acestui coleg referent, dar cu aceeași încadrare salarială. Anul acesta, 2020, a fost trimis la un curs de achiziții publice și în perioada stării de urgență i s-a transformat postul, pe care-l mai împărțea cu alți doi colegi, în Referent de specialitate grad II S, pe achiziții. După cum se știe, în Anexa specifică, instituția noastră nu are posturi de acest gen, sunt doar funcții de execuție și decizie, celelalte, de administrație, sunt remunerate după grila primăriei locale. Întrebările mele sunt următoarele:
1. Cum se poate transforma un post de pe o grilă pe alta, legal?
2. Cum se poate promova un angajat de la un nivel de studii inferior la altul superior și invers?
3. Cum se poate transfera și postul, și persoana de pe un post pe altul și de la o grilă la alta?
4. Cum se poate ocupa astfel postul fără examen? Fiindcă nu a fost susținut deloc în baza acestui proces, zice-se legal, de transformare și transfer.
Promovare
alexandrinagina
are dreptul la promovare ?????
o salariata in functia de referent se afla la gradul I(MAX). in legea cadru 153/2017 exista si gradul următorIA pt aceasta ... (vezi toată discuția)