Buna ziua. Lucrez la filiala din Sibiu a unei Companii cu sediul in Bucuresti. Cu ocazia avizarii unui studiu de fezabilitate la Sibiu, am facut multe observatii la acest document (20 de pagini). Proiectantul nu a vrut sa implementeze observatiile mele si, fiind persoane cu mare putere si influenta, au apelat la Companie in Bucuresti. De la Bucuresti li s-a atras atentia directorilor de la Sibiu sa avizeze documentul, ca urmare s-au facut presiuni asupra mea sa renunt la observatii, dar nimeni nu a spus proiectantului sa respecte observatiile mele, eu fiind de specialitate. In cadrul sedintei de avizare nu am reusit sa lamuresc proiectantul iar la un moment dat chiar directorul tehnic, presedintele comisiei de avizare, a inceput sa ii tina partea proiectantului, desi nu are cunostinte pe respectiva specialitate (managementul mediului). La terminarea sedintei, de fata cu toata lumea din sala, directorul tehnic a spus ca daca fac punct de vedere cu observatii si, ca urmare, se respinge avizarea, ma va baga in comisia de cercetare disciplinara pentru ca am blocat si intarziat lucrarea.
A mai urmat un schimb de e-mail-uri intre mine, directorul tehnic, seful meu, persoane din Companie, in care directorul tehnic mentiona din nou cercetarea disciplinara. In plus a afirmat ca nu sunt compatibila cu postul pe care il ocup, ca am probleme cu toti colegii mei responsabili de proiect, ca nu este pentru prima data cand blochez lucrari, ca am probleme cu autoritatile cu care am colaborare (autoritati de mediu si de ape).
In ipoteza in care eu am facut corect si la timp ce aveam de facut si nu am acele probleme, pe care directorul tehnic nu le poate dovedi, am doua intrebari:
1. Acea amenintare cu comisia disciplinara se incadreaza la amenintare si santaj din codul penal? As avea castig de cauza daca as depune o plangere penala?
2. Celelalate afirmatii prin care ma caracteriza si care au ajuns la mai multe persoane din Sibiu, din Bucuresti si de la proiectant se pot incadra la calomnie, defaimare? As merge pentru acestea cu o cerere de chemare in judecata.
Mai am o serie de e-mail-uri de acum 2-3 ani, in care acest director tehnic are o atitudine similara.
Cu multumiri,
Corina