Buna ziua,
Detin in proprietate un apartament intr-un imobil cu 3 apartamente si de asemenea, detin in proprietate un teren , ambele la aceeasi adresa. Intre cele doua proprietati ale mele se regaseste o fasie de teren (suprafata mica) ce apartine Statului Roman. Pentru acest teren (sau o parte din el) o persoana care a avut proprietati expropriate in alta parte solicita constituirea dreptului de proprietate. Tinand cont ca fasia de teren este intre proprietatile mele si accesul la ea s-ar face pe acelasi acces ca si la apartament si teren, exista posibilitatea sa blochez cumva aceasta constituire a dreptului de proprietate al persoanei respective? tinand cont ca dansa a avut proprietatile in alta parte? aici prezinta un interes pentru ca persoana are un imobil in continuarea terenului meu si dupa ce va obtine aceasta parcela mica vrea sa ceara mutarea ei langa proprietatea dansei. Dar mie imi va sectiona practic o parte din curte (un patrat in mijlocul curtii in fata apartamentului, chiar dc la o distanta de vreo 10 m).
Au fost astfel de cazuri in practica si au avut un rezultat care m-ar ajuta?
Persoana in cauza are depus un dosar la legea 10. Daca proprietatile care i-au apartinut nu au fost disponibile, banuiesc ca poate primi despagubiri sau e obligatoriu sa i se dea acest teren dc e liber de sarcini si pe numele statului chiar dc e intr-o curte privata, in mijlocul curtii?
Multumesc,