avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 410 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Termen limita restituire cautiune
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Termen limita restituire cautiune

Daca am avut procesul in 2012 si ramas definitiv in 2015, care e termenul maxim dupa care pot cere cautiunea sa-mi fie restituita?Exista un termen limita 2-3-5 ani?
Mentionez ca partea adversa nu a solicitat in cele 30 zile cautiunea dar au trecut 6 ani de cand a ramas definitiva contestatia , care a fost admisa in parte numai pe cheltuieli si nu pe contestatie.......
Codul de procedură civilă, art. 1064, nu prevede un temen maxim.
Puteți face cererea de restituire, până la urmă nu aveți nimic de pierdut, chiar dacă se va invoca de instanță vreo prevedere pentru a respinge cererea, prescripția generală de trei ani sau altceva.
Ultima modificare: Marți, 9 Iunie 2020
Cabinet avocat Mihai Gaita, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire cautiune( contestație la executare) am fost nevoita ... Oananm Oananm Restituire cautiune( contestație la executare) Am fost nevoita sa achit în termen de 2 zile, o cautiune pentru suspendarea provizorie la executare, am ... (vezi toată discuția)
Cautiune leona777 leona777 as vrea sa stiu : daca am platit o cautiune in civil ptr suspendare executare silita, si apoi am pierdut procesul, pot recupera cautiunea, sau nu ? multumesc ... (vezi toată discuția)
Restituirea cautiunii andrerieu56 andrerieu56 Buna seara, Instanta de recurs a admis contestatia la executare si a anulat executarea silita prin hotarare irevocabila. Comunicarea inca nu am primit-o dupa ... (vezi toată discuția)