avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 788 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cat este valabila adeverinta de vanzare libera teren ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cat este valabila adeverinta de vanzare libera teren in extravilan

Adeverinta eliberata in iunie 2019 mai este valabila acum? Mentionez ca nu sa putut incheia contractul de vanzare cumparare din anumite motive, dar acum se poate. Problema ar fi aceasta adeverinta pentru ca se zice ca nu ar mai fi valabila si ca ar trebui reluata procedura de vanzare conf. L. 17/2014. Deci, nu este aviz, este adeverinta.
Cel mai recent răspuns: Petricec , utilizator 23:09, 11 Februarie 2022
Nu are termen de valabilitate.
Deci poate fi folosita? Cum pot sa conving un notar? Este cam bizara situatia.
Pai, nu e nevoie sa il convingeti pe notar, depuneti pur si simplu actele si solicitati autentificarea contractului de vanzare. Daca notarul va spune ca adeverinta "este cam veche" cereti-i sa va indice articolul care interzice vanzarea pe baza unei adeverinte mai vechi de un an. Nu exista. Doar avizul MaPN are termen de valabilitate 6 luni. Legea nu prevede un termen de valabilitate si pentru adeverinta, prin urmare, aceasta este valabil pe termen nedeterminat. Este o situatie ciudata, intr-adevar, dar ceea ce nu este interzis, este permis.
Multumesc. O sa incerc si asa.
Am fost astazi la notar. Nu la unul. La trei. In doua localitati diferite. Raspunsul este acelasi: trebuie reluata procedura de scoatere la vanzare. Intreb conform carei legi, articol, etc,etc. Raspunsul vine rapid: asa trebuie. Nu mai am replica.

Alte discuții în legătură

Preemptorul accepta oferta de vanzare dar nu cumpara florinuzy florinuzy In cazul unei tranzactii cu un teren agricol extravilan, preemptorul (arendasul) accepta oferta de vanzare afisata pe site-ul primariei dar nu cumpara ce se ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! aș dori să vând un teren extravilan.s-au urmat ... Luizary2 Luizary2 Bună ziua! Aș dori să vând un teren extravilan.S-au urmat etapele din legea17/2014.Nu am avut preemptori.Primaria mi -a eliberat proces verbal de ... (vezi toată discuția)
Cumpărare teren extravilan anca.miron anca.miron Bună ziua! Vă rog să mă ajutați în rezolvarea următoarei spețe. Doresc să cumpăr un teren agricol extravilan situat la 10 km de frontiera de stat. ... (vezi toată discuția)