avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare locuinta
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare locuinta

Buna ziua
Suntem 3 frați care am.mostenit casa părintească
Doi vor da vândă casa, iar celălalt se opune
Poate fi vândut imobilul în aceste condiții?
Multumesc
Nu.
Cei doi nu își pot vinde decât cotele lor, nu și întregul imobil.
Dacă nu convin asupra partajului, vor trebui să se adreseze instanței pentru ieșirea din indiviziune.
Buna seara,

Adresati-va instantei de judecata, in vederea impartelii, si, eventual, in vederea dezbaterii succesorale, daca aceasta nu a fost realizata.

Actiunile sus expuse pot fi promovate oricand.

Cota-parte din dreptul de proprietate poate fi instrainata, daca este determinata, in urma dezbaterii succesorale.

Imobilul poate fi atribuit catre doi comostenitori, acestia decizand ulterior sa-l instraineze.

In sarcina acestora va fi stabilita o sulta, o suma de bani cu titlu de despagubire, in favoarea celui de-al treilea succesor.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea Claudiu Tucson Claudiu Tucson Tata a murit si a lasat la cei trei copii un apartament. Intrebarea mea este ca unul din frati nu vrea sa semneze pt vanzarea lui. Ce se poate face. Noi suntem ... (vezi toată discuția)
Mostenire guia marin guia marin Buna-seara. Tatal meu a decedat in anul 1992. In urma succesiunii mama si noi 3 frati am mostenit fiecare 3/12 din casa parinteasca. Mama mea este de ... (vezi toată discuția)
Unul dintre mostenitori nu vrea sa semneze pt vanzarea casei Romanita2016 Romanita2016 Ce se intampla cand (dupa moartea tatalui s-a facut succesiunea la cei trei copii si mamei ) la vanzarea apartamentului unul dintre copii nu vrea sa se semneze ... (vezi toată discuția)