avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 580 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... anulare c/v cumparare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

anulare c/v cumparare teren

ce pasi trebuiesc urmati pentru a ANULA un c/v cumparare teren.Am vandut in anul 2017 un teren ( 515 mp) unei doamne in varsta de 75 ani, dar din cauza varstei (+stare de sanatate , precara) nu a putut administra terenul(este plin de ''balarii'')Fiind in zona de gradini semintele ajung la vecini, provocand multe incoveniente.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:54, 11 Iunie 2020
Nu se poate anula. Si cu certitudine nu din acest motiv.
Nu este posibila anularea unui contract de vanzare pentru un asemenea motiv. Cata vreme partile si-au exprimat consimtamantul in mod valabil vanzarea produce efecte. Ce face doamna cu terenul dupa ce l-a cumparat o priveste. In cel mai rau caz, poate primi o amenda de la politia locala sau consiliul local poate stabili marirea impozitului anual.
Si vecinii pot cere daune in instanta pentru pagubele/disconfortul creat
Vecinii pot cere despagubiri, ramane de vazut daca cererea lor se va admite.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fosta ulita detinuta de primaria satului! mishumishu mishumishu Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa lamuresc urmatorul aspect: Detin un teren/curte si o gradina. Spatele curtii(l = 17.5 m) da intr-o fosta ulita lata de ... (vezi toată discuția)
Uzucapiune Andreea cip Andreea cip In cazul uzucapiunii...pe cine dau in judecata,?fostul propietar sau pe vecinul ca nu.mi semneaza de vecinatate? (vezi toată discuția)
Buna ziua ! doresc sa intreb daca dreptul de uzucapiune se transmite ... raresp raresp Buna ziua ! doresc sa intreb daca dreptul de uzucapiune se transmite prin vanzare. Despre ce este vorba ? Soacra mea a cumparat, fara acte, de la o vecina, o ... (vezi toată discuția)