avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 885 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Impozit pe venit
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Impozit pe venit

Buna ziua! Am un I.I. la care am 4 salariati pentru care am incheiat conventie cu AJOFM , deci am primit finantare pentru salariati. Intrebarea mea este daca eu ca titular de I.I. la calcularea impozitului anual trebuie sa platesc impozit 10% pentru sumele primite ca subventie? Sau subventiile nu se impoziteaza?
Buna ziua,
Sumele primite privind subventii de la AJOFM, sunt venituri neimpozabile neintrand in baza de calcul a impozitului pe venit, conform Art 62 lit a) din Codul Fiscal. In acelasi timp, cheltuielile aferente acestor venituri sunt nedeductibile la calculul impozitului pe venit (Art 68 alin 7 lit b))

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Subventiile pentru agricultura terhes sorin terhes sorin Subventiile pentru agricultura spre exemplu subventiile de la APIA, subventiile pentru motorina si orice alt fel de subventie de la stat pentru agricultura se ... (vezi toată discuția)
Calcul impozit profit monna08 monna08 va rog ajutati-ma de la calculul impozitului pe profit se scad subventiile ex .1 leu pe litru la motorina ptr agricultura (vezi toată discuția)
Impozitarea minusului rezultat din reevaluare imobil olimpia63 olimpia63 vreau sa stiu daca in urma reevaluarii unui imobil valoarea acestuia a scazut, minusul inregistrat in contabilitatea firmei se impoziteaza? (vezi toată discuția)