avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 510 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Autoturism scos de pe proprietate privata
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Autoturism scos de pe proprietate privata

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati pentru a sti care este rezultatul.
Acum 3 zileam am spalat masina mea in curte unde am consumat 2 beri si un pahar de vin. Neavand spatiu suficient pentru a o spala cu furtunul am scos masina in afara curtii mele ,nefiind atent ca acolo parcase sotia mea cu care sunt in divort o alta masina care imi apartine in acte. Am depasit cu 40 cm catre exterior si am lovit usor cealalta masina fara urmari grave. Sotia a chemat politia care m a condus la Postul de Politie si am fost testat cu acel aparat de alcool de unde a reiesit 0,33 procent de alcool. Acestia au spus ca nu functioneaza aparatul bine si sa mergem la spital. S a recoltat prima proba si apoi a doua proba dupa o ora urmand ca politistii sa duca acele probe sigilate la o circa de politie pentru a fi predate la IML. Pe partea proprietatii mele nu exista trotuar ci numai pe partea cealalta a drumului. Ce consecinte pot reiesi? Si ce trebuie sa fac ?Mentionez ca permisul a fost retinut si sunt la prima abatere.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 23:15, 21 Iunie 2020
La o asemenea alcoolemie nu trebuia să vă recolteze probe de sânge. Polițisstul trebuia să întocmească un proces și să vă sancționeze cu suspendarea dreptului de conducere pe 90 de zile. Ați fi depus plângere contravenționlă și ați fi solicitat anularea procesului verbal de contravenție motivând cererea prin faptul că stabilirea cncentrațieide alcool în erul expirat nu s-a făcut conform prevederilor legale. Există cazuri în care soluția instanței a fost favorabilă conducătorului auto.. Nu țtiu dacă mai este posibil să se introducă plîngerea contravențională având în vedere că s-au recoltat probe de sânge.
Pentru probleme suplimentare puteți să mă contact prin mesaj pe mail-ulpersonal.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot face contestatie pt ca nu mi-au luat si a doua proba de sange pt stabilirea alcoolemiei? alexarpad2003 alexarpad2003 Buna ziua. Sambata spre duminica seara am fost oprit de un echipaj de politie si m-au pus sa suflu in fiola, lucru ce l-am refuzat. Am fost condus la spital ... (vezi toată discuția)
Alcool la volan Daniel Pasc Daniel Pasc Buna ziua. Am fost oprit de politie in 25 ianuarie 2020 si testat cu alcool testul cu rezultatul 0,41 mg/l aer expirat. Dupa recoltarea probelor de sange s-a ... (vezi toată discuția)
Probleme cu alcoolul anissia anissia in seara zilei de 27.07.2008 ginerele meu s-a suit la volan si a condus masina dupa ce a consumat bauturi alcoolice respectiv o bere si 50 g de tuica.mergand ... (vezi toată discuția)