avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 113 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Este alocatia de stat pentru copil venit asimilat ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Este alocatia de stat pentru copil venit asimilat salariului?

Buna ziua, as dori sa stiu daca alocatia de stat pentru copil este considerata venit asimilat salariului conform codului fiscal, si daca da, care este articolul din codul fiscal care precizeaza acest lucru.

In codul fiscal la titlul IV, cap. III, art. 76 - "Definirea veniturilor din salarii şi asimilate salariilor" nu apare nicio referinta la astfel de venituri.

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ABI Design Concept , Consultant resurse umane 20:05, 11 Iunie 2020
Buna ziua,

Alocatia de stat pentru copil este o masura de protectie sociala si un drept al copilului.
Nu este asimilata veniturilor din salarii si nu este fiscalizata.

Numai bine!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Chirie si utilitati suportate de angajator pentru salariat vyo33 vyo33 O societate a inchiriat un imobil pentru un salariat si a inregistrat cheltuieli cu chirii, precum si cheltuieli cu utilitatile (intretinere, energie ... (vezi toată discuția)
Impozitare dobanda banca negru daniel negru daniel buna seara , am si eu o intrebare conform noului cod fiscal din 2016 daca o persoana are cont la banca si obtine dobanda si este persoana cu handicap grad ... (vezi toată discuția)
Cass dividente 2017 titus_steel titus_steel Buna ziua , daca am contract CIM pe o fractiune de norma , cum ramane cu CASS-ul la veniturile din dividente ? Contabilul meu spune ca trebuia sa am contract ... (vezi toată discuția)