avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1944 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mărire pensie alimentara minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mărire pensie alimentara minor

Pot sa cer mărirea pensiei alimentare pentru copil, menționez ca tatăl lucrează în afara tarii și nici programul de vizita nu îl respecta, practic a renunțat la programul de vizitare
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 22:39, 12 Iunie 2020
Nu are nici o legătură programul de legături personale cu pensia de întreținere. Dacă lucrează la mare distanță, e logic că fizic nu se mai poate întâlni cu copilul.
Daca puteti sa faceti dovada veniturilor realizate de pârât sau macar sa oferiți instanței informatii despre locul.unde acesta munceste aveti sanse .
Bună seara,

Puteți solicita majorarea cuantumului pensiei de intretinere.
În acest sens, conform Art. 531: (1) Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.
Precizarea pe care înțeleg sa o fac este referitoare la faptul ca dvs. aveți obligația de convinge instanta ca circumstanțele în baza cărora s-a stabilit cuantumul inițial s-au schimbat și acestea impun majorarea pensiei de intretinere.
Daca nu veti face dovada actuala a veniturilor tatalui nu veti obtine majorarea pensiei.
Aceasta poate sa fie o problema mare la proces.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Mărire pensie de întreținere și recuperare sume datorate. ce acte îmi trebuie ca să rezolv aceste probleme? Cristina Dumitrache Cristina Dumitrache Bună ziua în 2011 am divorțat și custodia mi sa încredințat mie avem un băiat împreună în vârstă de 9ani. Fostul soț nu mia plătit pensia toată ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Magda_33 Magda_33 buna seara.sunt divortata de 4 ani.. am o fetita de 12 ani care prin hotarare judecatoreasca fetita este la mine iar tatal este obligat sa plateasca lunar 150 ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara gladise gladise buna. cine ma poate ajuta cu niste sfaturi in legaura cu pensia alimentara ce trebuie sa o plateasca fostul sot? sant divortata am 2 copii iar tatal plateste ... (vezi toată discuția)