avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Mărire pensie de întreținere și recuperare sume ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Mărire pensie de întreținere și recuperare sume datorate. Ce acte îmi trebuie ca să rezolv aceste probleme?

Bună ziua în 2011 am divorțat și custodia mi sa încredințat mie avem un băiat împreună în vârstă de 9ani. Fostul soț nu mia plătit pensia toată luna de luna și as dori sa îl dau de mărire. Tribunalul a decis ca să pună pensia de 175 de lei pe vremea aceea acum as vrea sa îl dau de mărire mai ales ca el acuma se ridica cu pretenții sa vina sa ia copilul la el mai ales ca el nu la vizitat de când avea copilul 1an și nici pensia nu ia pus-o toată are restanta mare de atunci și pana acuma cam 30 de milioane. As dori sa știu ce acte îmi trebuiesc ca să îl dau în tribunal
Ultima modificare: Miercuri, 8 August 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: AV. GABRIELA GERBER , Avocat 17:20, 6 August 2018
Potrivit art 531 Ncc ``Dacă se iveşte o schimbare în ceea ce priveşte mijloacele celui care prestează întreţinerea şi nevoia celui care o primeşte, instanţa de tutelă, potrivit împrejurărilor, poate mări sau micşora pensia de întreţinere sau poate hotărî încetarea plăţii ei.``

Altfel spus, aceasta marire a pensiei de intretinere se produce doar in cazul in care si salariul fostului sot se modifica, respectiv creste, iar dvs trebuie sa faceti dovada in acest sens (va trebuie adeverinta de la locul de munca al fostului sot).
Ultima modificare: Luni, 6 August 2018
lHlydra, utilizator
Adeverinta bineinteles ca nu va este pusa dvs la indemana de angajatorul sotului,puteti solicita in cursul procesului ca instanta sa solicite printr-,o adresa aceste informatii .
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Formulati pur si simplu cerere de majorare pensie de intretinere in raport de veniturile realizate (ar fi bine sa indicati locul de munca al tatalui ) sau in raport de venitul minm pe economie.

Pt sumele restante va trebui sa apelati la un executor judecatoresc care sa le recupereze prin poprire sau alt tip de execuatre, insa trebuie sa stiti ca veti recupera doar sumele aferente ultimilor 3 ani (caci cele mai vechi sunt prescrise).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marirea pensie alimentara ElenaBalea ElenaBalea As vrea sa-l dau in judecata pe fostul sot pentru marirea pensiei alimentare.as putea specifica si cere in acelasi timp niste cheltuieli mai mari care leam ... (vezi toată discuția)
Marire pensie alimentara marianadolinschi marianadolinschi Buna ziua. Ce formalitati trebuie sa indeplinesc ptr marirea pensiei alimentare ptr copil( in urma divortului ).Au trecut 5 ani si nu l-am dat ptr marire . ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara TOS55555 TOS55555 ce sanse sunt pt majorare pensie alimentara .am 2 copii si s-a stabilit pensie 24 % pt amandoi.Fostul sot plateste rate la banca si insttanta a considerat sa ... (vezi toată discuția)