Solicita distinct de pensia de intretinere, si obligarea pârâtului, începând cu data introducerii prezentei acţiuni, sa achite lunar fiecărui minor suma de 174 euro, în echivalentul în lei la data plaţii, suma cuvenita minorilor si reprezentând complement diferenţial acordat de statul german, respectiv diferenţa dintre cuantumul alocaţiei pentru fiecare copil acordata de statul german (184 euro) si cuantumul alocaţiei acordata de statul român (10 euro).
Potrivit Regulamentului CE 883/29 aprilie 2004, copiii români care au parinti plecati la munca in strainatate pot beneficia de alocaţie de stat mai mare decât cea oferita în România, cu condiţia ca cetăţenii români sa lucreze legal în tara respectiva. Cei care lucrează cu contract în străinătate, pot solicita servicii sociale în tara unde lucrează.
Daca statul de reşedinţa al copiilor si al unuia dintre părinţi este România, si celalalt părinte are activitatea în alt stat membru UE, statul competent cu plata prestaţiilor este cel român si va plaţi în integralitate drepturile la alocaţia de stat a copiilor, în celalalt stat membru acordându-se un complement diferenţial.
Procedura consta în completarea a doua formulare: formularul E 411 - cererea de informaţii privind dreptul la prestaţiile familiale în statul de reşedinţa al familiei, si formularul E 401 - atestat privind componenta familiei în vederea acordării prestaţiilor familiale. In situaţia în care, ca urmare a cererii formulate prin intermediul formularului E411, instituţia competenta primeşte o informaţie conform căreia prestaţiile sunt datorate si acordate potrivit legislaţiei tarii de reşedinţa, aceasta va calcula complementul diferenţial pe care va trebui sa-1 acorde, efectuând, pentru fiecare membru de familie, comparaţia între cuantumul datorat în baza legislaţiei din tara de reşedinţa si cuantumul datorat în baza propriei sale legislaţii. în vreme ce minorii din România primesc alocaţii de stat în valoare de 42 de lei lunar, alocaţia de stat în Germania este de 184 euro.
Precizeaza ca toate formalităţile necesare obţinerii complementului diferenţial acordat de statul german au fost îndeplinite în luna iulie 2014, reclamanta expediind pârâtului toate documentele la data de 21. 07. 2014 prin posta Atlassib. Pârâtul a valorificat aceste documente, încasând începând cu luna septembrie 2014 suma acordata de statul german cu titlu de complement diferenţial.
Pe cale de consecinţa, se impune ca începând cu data introducerii acţiunii, pârâtul sa achite minorilor, distinct de pensia de întreţinere si sumele acordate de statul german cu titlu de complement diferenţial pentru cei doi minori.
De asemenea, se impune obligarea pârâtului sa plătească fiecăruia dintre minori suma de 696 euro, suma încasata de pârât în perioada septembrie 2014-decembrie 2014, cu titlu de complement diferenţial reprezentând diferenţa dintre cuantumul alocaţiei pentru fiecare copil acordata de statul german (184 euro) si cuantumul alocaţiei acordata de statul român (10 euro). Aceste sume au fost încasate de către pârât, desi ele sunt acordate minorilor si se cuvin acestora.
Am găsit un ghid oficial pentru cei care pot beneficia de alocații pentru copii în Germania.
[ link extern ]
Din ce scrie în el eu înțeleg că soțul dvs. nu ar fi avut dreptul să încaseze alocația. Avea obligația să anunțe dacă intenționa să se despartă permanent de dvs., iar din ce scrieți rezultă că sunteți divorțați.
Ceea ce v-a trimis pare să fie o hârtie de care are nevoie ca să nu fie obligat să restituie banii.
Din păcate nu reușesc să copiez din ghid, găsiți această obligație la pag. 4.
La punctul 13 scrie că dacă persoana care încasează banii nu plătește alocația copilului său, Oficiul pentru alocații pentru copii poate redirecționa suma către persoana care îi asigură întreținerea, însă cum sunteți divorțați nu cred că veți reuși asta.
În locul dvs. i-aș spune că nu semnez dacă nu îmi dă acei bani.
Și i-aș mai spune că știu unde pot anunța măgăria pe care a făcut-o - în ghid sunt adresele de mail www.familienkasse.de și www.bzst.de), unde se pot anunța atât divorțul, cât și faptul că nu a trimis niciun euro din cei încasați pentru copil de la statul german.
Fetița nu primește alocația în țară?