avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Copilul are dreptul să beneficieze de alocatia ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Copilul are dreptul să beneficieze de alocatia primită de părintele biologic care lucrează în germania?

Buna ziua. Fostul meu soț lucrează in Germania cu contract de munca legal și primeste alocație pentru fetita noastră. L-am întrebat de ce nu ii da fetei acei bănuți sau sa ii cumpere cele necesare iar el mi-a răspuns că si-a cumparat casă și banii din alocație i-a folosit ca avans. La scurt timp mi-a adus o foaie în limba germană de la Kindercasse sa o semnez spunand ca face transfer sa primesc eu alocatia dar cand am tradus cu google scria că confirm în mod irevocabil că fostul soț mi-a transferat banii din alocație în perioada 2016-2018 si nu i-a folosit în folos propriu. În mod clar are intenția de a înșela. Imi puteti spune va rog ce trebuie sa fac in aceasta situație și căror instituții trebuie sa ma adresez pentru a recupera drepturile copilului. Mentionez ca fostul sot mie mi-a transferat doar pensia alimentara în cuantumul stabilit la divorț. Multumesc
FAPTELE S-AU PETRECUT! "Hârtia" a fost semnată, aşa că, dacă nu aveţi intenţii serioase, nu vă rămâne decât să-l RECLAMAŢI. Ori dacă a ?cumpărat? o casă în Germania poate că-i va rămâne copilei drept moştenire. Nu cred, dar se zce că SPERANŢA MOARE ULTIMA!

Hârtia ce mi-a adus-o fostul sot nu am semnat-o dar între timp am primit o recomandată din Germania unde scrie ceva despre datele soțului meu nu sunt complete dar la soț erau trecute datele fostului soț și pe alta hârtie din aceeași recomandată la rubrica unde trebuia să semnez eu a semnat altcineva. Mentionez ca eu sunt recăsătorită din 2015.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este foarte ciudat ce spuneți.
Dacă aș fi în locul dvs., aș căuta un specialist care să analizeze acele hârtii. Nu de alta, dar pe lângă că fetița nu beneficiază de alocația de la statul român din cauza lui, poate vă treziți că vi se cer dvs. banii pe care i-a încasat fostul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am fost astăzi la un avocat în Timișoara și a spus că face adresa în Germania la Familienkasse sa le explice situația și va cere și situația fostului soț de la locul de munca pentru a putea ulterior sa stabilim procesul.

Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
gi-jane2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
E cea mai bună decizie pe care o puteați lua.
Dacă nu uitați și, bineînțeles, dacă vreți, poate reveniți cu rezolvarea problemei. Sunt multe mame în situații asemănătoare cu a dvs. și ar avea de învățat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Alocatia de stat incasata in germania de catre fostul sot, nu a ajuns niciodata la copii!!! dia_dia45 dia_dia45 buna, v-as ruga sa ma consiliati in legatura cu o problema mai dificila...!!! Sunt divortata de fostul sot de 5 ani aprox, iar el lucreaza legal de mai bine ... (vezi toată discuția)
Este legal?? IANCUALINA IANCUALINA Fostul concubin cu care am fetita in varsta de 6 ani acum.A facut demersurile de a lua alocatia in Germania unde lucreaza.Eu iau alocatie aici in Romania,nu am ... (vezi toată discuția)
Alocatie copil de 11 ani de la statul german olariuana olariuana Sunt divortata si cu fostul sot am o fetita de 11 ani . Prin Sentinta de div.fetita mi-a fost incredintata mie pentru crestere si educatie si pensie lunara in ... (vezi toată discuția)