avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 497 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Care sunt condițiile stimulentului de inserție după ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Care sunt condițiile stimulentului de inserție după Ccc?

Buna ziua. In prezent ma aflu in CCC pana pe data de 23 oct 2020 când copilul va împlini 2 ani. Soțul meu nu îndeplinește condițiile de a primi indemnizație pentru creșterea copilului timp de o luna. In aceste condiții, care este exact termenul de întoarcere in activitate ( minim 60 de zile sau minim 90 de zile calendaristice)pentru a putea beneficia de stimulent de inserție și care este termenul de notificare a angajatorului. Menționez ca știu ca pentru acea luna in care tatăl trebuia sa stea in CCC nu vom primi indemnizația. De asemenea, va rog sa-mi precizați cu exactitate dacă pot relua activitatea la alt angajator, in ce condiții și dacă pot beneficia de stimulent de insertie pentru timp de lucru fracționat de 4 ore/zi, sau 2 ore/zi . Va mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:25, 13 Iunie 2020
1. Pentru a beneficia de stimulent, salariata/salariatul are obligația de a anunța, în scris, angajatorul cu cel puțin 30 de zile înainte intenția de reluare a raportului de muncă sau de serviciu.


In speta:
- termenul de întoarcere in activitate poate fi de 60 de zile , situatie in care se tine cont de luna tatalui;

- termenul de întoarcere in activitate poate fi de 90 de zile , situatie in care nu se tine cont de luna tatalui;

2. Acordarea stimulentului de insertie nu este conditionata de durata timpului de munca , norma intreaga sau timp partial.
Prin urmare, in situatia in care veti avea un contract part-time beneficiati de stimulent.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stimulent insertie vs. luna tatalui Kazfer Kazfer Copilul implineste 2 ani la data de 01.09.2017. Mama se afla in concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani, pana la data de 01.08.2017, ... (vezi toată discuția)
Stimulent de inserție daniela1965@yahoo.com daniela1965@yahoo.com Nepoțica născută în data de 31.01.2019, fiica ca să ia stimulentul de inserție, în ce dată trebuie să se prezinte la muncă? Vă mulțumesc. (vezi toată discuția)
Intoarcere la munca inainte de implinirea varstei de 1 an a copilului florinastoica florinastoica Buna ziua, am nascut pe 04.09.2015, am contractul suspendat conform legii, din 16.10.2015, la finalul celor 42 zile de lauzie. Doresc sa stiu ce pasi ... (vezi toată discuția)