avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere de mostenire

Buna ziua am o întrebare am făcut o dezbatere de moștenire pentru un teren.Partile(Persoanele) citate pentru dezbatere nu sau prezentat in instanța.Este normal ca in urma deciziei finale sa mai figureze in cartea funciară la sarcini (aceste persoane)?
Este normal sa facem iarăși radierea persoanelor prin chemare in judecată (alti bani alta cheltuiala)dacă sa făcut deja o data dar nu știu de ce nu sau radiat acele persoane.Deci cum ar veni am făcut aceste lucruri de 2 ori .Doresc sa știu dacă este normal așa cv.Multumesc!!
ce a dispus instanta?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca acele persoane au dreptul la mostenire, indiferent ca s-au prezentat sau nu, ele raman MOSTENITORI.
trebuia sa solicitati in instanta si iesirea din indiviziune.
Angajati-va avocat.

gi-jane2 a scris:

ce a dispus instanta?

Instanța ia făcut proprietari ,noi am solicitat săi scoată din drepturi și starea de indiviziune .De aceea sunt un pic confuz căci acest proces a fost in anul 2016 ,moștenitorii nu au avut pretenții și nu sau prezentat la proces ,iar abia acum pe cartea funciară apar și acești moștenitorii la sarcini.Intreband avocata de ce mi sa explicat ca trebuie sa facem iarăși un proces pentru a putea radia acele persoane și ca dacă nu se vor prezenta la proces (prin citație)și nu au pretenții cad singuri din drepturi.Exact acest lucru mi la spus și prima data și nu sa făcut nimic, din contra trebuia sa le plătesc sulta la fiecare ,dar ei nu au pretenții. Am discutat le cale amiabila și nu vor nimic .Iar atunci eu ma întreb de ce mai este nevoie sa se facă iarăși alt proces dacă sa făcut deja unul in 2016 ? Va rog frumos care ma poate lămuri și ajuta ,plătesc dacă e convorbirea telefonică (ora)numai sa fiu și eu lămurit.Mulrumesc pentru înțelegere și atenția acordată.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,
Daca nu au pretentii de ce nu au dat declaratii in acest sens?
Nu poate cineva sa fie decazut din anumite drepturi decat daca se demonstreaza CLAR ca nu le vrea si atunci cel mai bun mijloc este sa dea declaratie in acest sens
Declaratia notariala era suficienta.
Discutati toate detaliile cu avocatul.

Av. Gabriel Klein Kiritescu a scris:

Buna ziua,
Daca nu au pretentii de ce nu au dat declaratii in acest sens?
Nu poate cineva sa fie decazut din anumite drepturi decat daca se demonstreaza CLAR ca nu le vrea si atunci cel mai bun mijloc este sa dea declaratie in acest sens
Declaratia notariala era suficienta.
Discutati toate detaliile cu avocatul.

Mulțumesc frumos pentru răspunsurile d-voastră ,avocatul nu mi-a zis decât ca dacă nu se prezintă cad din drepturi ,eu unul nu am știut cum trebuie procedat .Avocatul meu tot timpul este pe fuga când vreau să-l întreb câte cv ,ca nu are timp de aceea ma făcut sa intru pe acest website sa găsesc răspunsuri.Acum știu ce va trebuii făcut ,va mulțumesc din suflet și multă sănătate.

Alte discuții în legătură

Radiere sarcini din cartea funciara ucsenoi ucsenoi Buna ziua, intrebarea mea este cum se pot radia niste sarcini din cartea funciara avand in vedere ca acestea au fost introduse in uram unei sentinte din ... (vezi toată discuția)
Mostenire giulia84 giulia84 Buna ziua,am avut un proces pentru dzbaterea mostenirii dupa tata,(noi fiind 4 fratii si mama,) am dezbatut-o in tribunal in care 2 din frati nu sau ... (vezi toată discuția)
Plata sulta muresan mariana muresan mariana Pe cf este inscrisa o sulta, dar persoana respectiva este decedata si se pare ca mostenirea este vacanta. Ce trebuie sa fac pentru a putea radia sulta? (vezi toată discuția)