avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 475 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere de mostenire
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere de mostenire

Buna ziua am o întrebare am făcut o dezbatere de moștenire pentru un teren.Partile(Persoanele) citate pentru dezbatere nu sau prezentat in instanța.Este normal ca in urma deciziei finale sa mai figureze in cartea funciară la sarcini (aceste persoane)?
Este normal sa facem iarăși radierea persoanelor prin chemare in judecată (alti bani alta cheltuiala)dacă sa făcut deja o data dar nu știu de ce nu sau radiat acele persoane.Deci cum ar veni am făcut aceste lucruri de 2 ori .Doresc sa știu dacă este normal așa cv.Multumesc!!
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vb cu ei sa dea declaratii ca nu mai au vreo pretentie si in baza declaratiei se radiaza sarcina din cartea funciara. Spuneti-le ca veti plati dvs la notar.
Daca nu vor, va trebui sa va adresati judecatorie si ca cereti sa se constate ca dreptul la actiune al beneficiarilor sultei e prescris si apoi, in baza hot, se radiaza sarcina din cartea funciara.
Nimeni nu este decăzut din drepturi decât prin Hotărârea dată de o Instanţă abilitată, care mai apoi este inscrisă în CF. O Hotărâre nu se scrie singură în CF, cineva trebuie să o după la Oficiul Cadastral ca să fie ÎNSCRISĂ.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere sarcini din cartea funciara ucsenoi ucsenoi Buna ziua, intrebarea mea este cum se pot radia niste sarcini din cartea funciara avand in vedere ca acestea au fost introduse in uram unei sentinte din ... (vezi toată discuția)
Mostenire giulia84 giulia84 Buna ziua,am avut un proces pentru dzbaterea mostenirii dupa tata,(noi fiind 4 fratii si mama,) am dezbatut-o in tribunal in care 2 din frati nu sau ... (vezi toată discuția)
Plata sulta muresan mariana muresan mariana Pe cf este inscrisa o sulta, dar persoana respectiva este decedata si se pare ca mostenirea este vacanta. Ce trebuie sa fac pentru a putea radia sulta? (vezi toată discuția)