Bună. Bunicii mei decedati au un teren agricol, unchiul meu la dat la cineva doar cu titlu de proprietate si nu stiu daca sa facut ceva in scris. Primaria mi-a spus ca pamantul este la locul de casa unde locuiesc si este pe numele bunicii. Mentionez ca eu platesc impozit si pe teren de 10 ani. Cei de la primarie a zis ca daca vreau pot să-l bag la aflat, am făcut si treaba asta in anul 2017. Am primit doar in 2017 bucate si nu mi sa mai dat ca nu poate să-l lucreze pamantul de cel care are titlu . Am actele ca este băgat la aflat pana in 2027, dar lucreaza alrcineva si eu platesc impozitul. Ce as avea de facut? Mentionez faptul ca am doar copie titlu de proprietate si hartiile facute cu primaria pentru ca este bagat la aflat. Cei de la primarie a zis ca nu figureaza ca este pamantul al lui cine il lucrează ci este al bunicii mele. Va rog mult putin ajutor.
Trebuie sa faceți succesiunea bunicului și a bunicii, sa solicitați și ieșirea din indiviziune (partajul). Problema e ca la moștenire vor veni copiii bunicii, dacă are. Dacă copilul bunicii, care este părintele dumneavostră, a decedat veți putea moșteni dumneavostră prin reprezentare.
Ulterior dezbaterii succesiunii sau anterior puteți face o acțiune în evacuare a persoanei care lucrează terenul, asta dacă acesta într-adevăr nu are nici o calitate fiind un simplu detentor precar.
Succesiunea se poate face la notar sau, dacă moștenitorii nu se înțeleg, la instanta de judecata.
Bună ziua. Imi puteți spune cum se face acțiunea in evacuare? Mulțumesc. Succesiune inca nu imi permit ptr ca trebuie niste bani.
Eu vreau sa stiu cum pot rezolva cu acest pământ. Este pe numele bunicii titlu de proprietate, si cine are actul in original nu figurează el in acte . Eu platesc impozit de 10 de ani pe acest pamant.
Pentru a face o acțiune în evacuare trebuie, în primul rand, sa notificati persoana care folosește terenul fara drept sa evacueze imobilul în termen de 5 zile. Aceasta notificare o trimiteti la oficiul poștal prin scrisoare cu conținut declarat și cu confirmare de primire.
Ulterior (dacă terenul tot va fi folosit) introduceți o cerere de chemare în judecata împotriva persoanei care folosește fără drept pământul la Judecătoria in circumscripția căreia se afla terenul. Întemeiat-va cererea de chemare în judecata pe dispozițiile art. 1034 și următoarele cod procedura civila.
La cerere atașați înscrisuri de stare civila după cum urmează: certificatul dumneavostră de naștere, certificatul mamei dumneavostră (înțeleg ca ea este decedata, iar bunica și bunicul care sunt proprietarii terenului sunt părinții ei), certificatul de deces al bunicilor și al mamei, precum și titlul de proprietate (toate actele le atașați in copie și scrieti pe ele "conform cu originalul" și semnați).
Bunicii sunt decedati si tatal meu este fiul lor. Sa inteleg ca am nevoie de certificatul tatalui meu? Tatal meu trăiește încă doar părinții sunt decedati. Un frate de-al tatalui meu a dat titlul acestui om ce lucreaza terenul, pe o suma de 150 ron. Dar nu figureaza el in acte. Sunt bunicii mei. Eu am doar copie titlu nu am originalul ptr ca se afla la aceasta persoana. As putea cu copie titlu de proprietate? Bunicii sunt pe numele care il port si eu in momentul de față. Mulțumesc mult pentru raspuns.