Bună. Bunicii mei decedati au un teren agricol, unchiul meu la dat la cineva doar cu titlu de proprietate si nu stiu daca sa facut ceva in scris. Primaria mi-a spus ca pamantul este la locul de casa unde locuiesc si este pe numele bunicii. Mentionez ca eu platesc impozit si pe teren de 10 ani. Cei de la primarie a zis ca daca vreau pot să-l bag la aflat, am făcut si treaba asta in anul 2017. Am primit doar in 2017 bucate si nu mi sa mai dat ca nu poate să-l lucreze pamantul de cel care are titlu . Am actele ca este băgat la aflat pana in 2027, dar lucreaza alrcineva si eu platesc impozitul. Ce as avea de facut? Mentionez faptul ca am doar copie titlu de proprietate si hartiile facute cu primaria pentru ca este bagat la aflat. Cei de la primarie a zis ca nu figureaza ca este pamantul al lui cine il lucrează ci este al bunicii mele. Va rog mult putin ajutor.
In situația asta, tatăl dumneavostră va trebui sa introducă acțiunea, dumneavostră nu aveți calitate. E suficienta copia (doar sa o conformați cu originalul).
Prin cererea de chemare în judecata puteți solicita instantei sa pună în vederea pârâtului sa depună titlul de proprietate în original în temeiul art. 293 Cod procedura civila, potrivit căruia:
"Când partea învederează că partea adversă deține un înscris probatoriu, referitor la proces, instanța poate ordona înfățișarea lui."
Da, tatăl va trebui sa depună certificatul de naștere pentru a dovedi calitatea lui de moștenitor.
Da, aveți șanse ca instanta sa admită acțiunea în evacuare, însă tatăl dumneavostră trebuie sa o introducă și nu dumneavostră.
Faptul ca ati plătit 10 ani impozitul, din păcate, v-ar ajuta doar în cazul unei uzucapiuni (pentru uzucapiune este necesară o posesie de 30 de ani, având în vedere ca aceasta a început în 2010) Cu toate acestea, în cazul dumneavostră, nu este situația aceasta. Pentru a putea obține acte de proprietate trebuie sa se dezbată succesiunea. Acțiunea de care v-am menționat este strict una de evacuare, nu conferă tatălui dumneavostră niciun drept în plus asupra terenului.