avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 961 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Baza calcul pentru indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Baza calcul pentru indemnizatie crestere copil

As dori sa aflu baza de calcul pentru indemnizatia de crestere copil, tinand cont ca am avut venituri din salarii si contract din drepturi de autor : o luna in 2018 si tot o luna in 2019. Impozitul a fost de 10% , cu retinere la sursa.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Eloiz , utilizator 15:01, 15 Iunie 2020
Pentru a beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului trebuia sa fi obtinut venituri impozabile din orice sursa cel putin 12 luni in 24 luni anterioarei celei in care s-a nascut copilul.
Am obtinut venituri timp de 12 luni in ultimele 24 luni.
Problema e doar cu veniturile din drepturi de autor, ca nu stie cum sa ii ia in calcul, eu am primit intr- o singura luna din an acesti bani, iar d- na de la Ajpis tot zice ca nu stie cum sa- i imparta la 12 luni, desi contractul a fost activ o singura luna.
Se ia in calcul venitul rezultat după scăderea impozitului pe venit și, după caz, a contribuțiilor sociale obligatorii datorate, conform legii, corespunzător veniturilor realizate din drepturi de autor.
Da,s- a retinut 10% din venitul net impozabil.
Atunci dupa toate retinerile, din suma ramasa ar trebui sa se calculeze 85% pentru indemnizatie?
Asa ar fi corect ...

Alte discuții în legătură

O persoană obține venit de la două firme (are contract de muncă) și prin pfa. se includ toate aceste venituri în baza de calcul a indemnizației de creștere a copilului? Utilizator2211 Utilizator2211 Persoana în cauză obtine venit de la două firme cu carte de muncă și prin PFA. La calculul indemnizație de creștere a copilului se includ toate ... (vezi toată discuția)
venituri in calculul indemnizatiei de crestere a copilului andreea36 andreea36 Buna-ziua! Ma intereseaza daca la media veniturilor pe ultimele 12 luni din care se iau 85% pentru calcularea indemnizatiei de crestere a copilului se iau in ... (vezi toată discuția)
Drepturi autor si indemnizatia crestere copil anioana09 anioana09 Buna ziua, am contract carte de munca si un contract drepturi autor. Pe acesta din urma, angajatorul a platit 10%. Cum stiu cat mai am eu de plata ? Sa ... (vezi toată discuția)