avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 954 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Hartuire?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Hartuire?

Mi-a fost facuta o poza in timp ce eram dezbracata de catre un tip cu care intretineam relatii intime fara ca eu sa stiu sau sa-mi dau acordul pentru asta. Ulterior, de la alte persoane, am aflat ca tipul acesta le-a aratat poza. Nevrand sa ajung pe la judecatorie si sa depun plangere, l am sunat si i am zis sa recunoasca ce a facut, sa mi zica cui a mai aratat-o sau trimis-o si sa mi arate poza sau pozele pe care mi le-a facut, si, de asemenea, l-am intrebat daca este de acord sa faca un test poligraf, altfel voi fi nevoita sa depun plangere penala impotriva lui pt violarea vietii private, pt ca nu consider ca este normal ceea ce a facut. Fapta mea poate fi considerata drept hartuire? Sau poate fi asimilata vreunei infractiuni?
Cel mai recent răspuns: Emilika40 , utilizator 19:29, 15 Iunie 2020
La o prima.vedere nu rezulta sa fie vorba de hartuire in sensul legii penale.
Sunt insa mai multe aspecte de analizat.
Ar fi bine sa mergeti la avocat pentru analizarea atenta a cazului.
Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat


CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

La o prima.vedere nu rezulta sa fie vorba de hartuire in sensul legii penale.
Sunt insa mai multe aspecte de analizat.
Ar fi bine sa mergeti la avocat pentru analizarea atenta a cazului.



Cam de ce ar fi nevoie ca sa fie vorba de hartuire? Mentionez ca este de acord cu testul
Citiți cum este definită hărțuirea în Codul penal și o să vă dați seama singură că nu poate fi vorba de hărțuire în situația și în cazul dvs.
Singura teamă pe care i-ați putea-o provoca ar fi aceea că îl prindeți cu minciuna.

Art 208 Hărțuirea
(1) Fapta celui care, în mod repetat, urmărește, fără drept sau fără un interes legitim, o persoană ori îi supraveghează locuința, locul de muncă sau alte locuri frecventate de către aceasta, cauzându-i astfel o stare de temere, se pedepsește cu închisoare de la 3 la 6 luni sau cu amendă.
(2) Efectuarea de apeluri telefonice sau comunicări prin mijloace de transmitere la distanță, care, prin frecvență sau conținut, îi cauzează o temere unei persoane, se pedepsește cu închisoare de la o lună la 3 luni sau cu amendă, dacă fapta nu constituie o infracțiune mai gravă.

Stați liniștită din punctul ăsta de vedere. Fapta lui, în schimb, ar putea face cu succes obiectul unei plângeri penale. La poliție, nu la judecătorie, cum ați scris în primul mesaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala - mesaje sms Florentina04 Florentina04 Buna ziua, Am nevoie de un sfat, daca primesc mesaje cu amenintari si injurii din partea cuiva pe telefonul mobil, pot depune plagere penala? Ar ... (vezi toată discuția)
Când te simți urmărit buna ziua, cum poți sa reclami și ... veronicam veronicam Când te simți urmărit Buna ziua, Cum poți sa reclami și care este modalitatea de a reclama o persoana atunci când te simți urmărit, hărțuit de ... (vezi toată discuția)
Hartuire online alexandrasorina222 alexandrasorina222 Am creat, impreuna cu alte 2 prietene 4 conturi de instagram unde in privat, am adresat injurii minore, fara amenintari cu moartea sau bataia. Am postat si pe ... (vezi toată discuția)