avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Validare poprire prin executor judecatoresc
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Validare poprire prin executor judecatoresc

Buna seara tuturor !

Un executor judecatoresc poate dispune de validarea popririi pentru o sentinta judecatoreasca ale carei efecte (pensie alimentara) au incetat din august 2019?

În reclamatia inaintata Tribunalului in decembrie 2019,reclamanta(fiica majora) solicita majorarea pensiei de intretinere pe perioada pana la incheierea studiilor si recalcularea din urma a sumelor datorate.

Prin intampinarea inaintata instantei de judecata am solicitat fata de Sentinta civila din 2003 aplicarea prescriptiei extinctive in conformitate cu art 2517 Cc.

In consecinta celor prezentate in intampinare de catre mine(paratul) reclamanta admite diminuarea pensiei de la 25% la 1/6 din venituri(intrucat am adoptat o fetita de varsta anteprescolara) si mentioneaza că modalitatea in care m-am achitat de plata pensiei alimentare pana la implinirea varstei de 18 ani a fiicei mele ,,va face obiectul unei cereri separate(validare poprire)adresate unui executor judecatoresc''.

Puteti sa imi precizati ,vă rog,daca această amenintare/precizare/formulare de intentie mai mult sau mai putin voalata are temei legal si castig de cauza?

Multumesc.

Ultima modificare: Luni, 15 Iunie 2020
Iustin25, utilizator
Un executor judecatoresc poate dispune de validarea popririi pentru o sentinta judecatoreasca ale carei efecte (pensie alimentara) au incetat din august 2019?

Validarea popririi poate fi decisa de o intsnta la cererea executorului sau la cea a creditorului in cazul in care tertul poprit nu se supune notificarii executorului si nu va retine din salariu/ pensie/ cont suma datorata lunar si va elibereaza tot venitul. Nu e cazul dvs , nici nu sunteti in executare si nici daca ati fi in executare, nu poate fi vb de validare dupa o gramada de timp, se poate cere in termen de o luna de cand tertul nu si-a respectat indatorirea.

În reclamatia inaintata Tribunalului in decembrie 2019,reclamanta(fiica majora) solicita majorarea pensiei de intretinere pe perioada pana la incheierea studiilor si recalcularea din urma a sumelor datorate.

Nu majorarea trebuia sa ceara, ci stabilirea unei pensii pt ca ea a avut de primit pensie pana la majorat nu pana la terminarea studiilor. Plata se va face cu data introducerii cererii, nu exista din urma.

Prin intampinarea inaintata instantei de judecata am solicitat fata de Sentinta civila din 2003 aplicarea prescriptiei extinctive in conformitate cu art 2517 Cc.

Pana la urma, cu, ati achitat ? sau de cand nu ati mai platit pana sa implineasca fata 18 ani ?

Puteti sa imi precizati ,vă rog,daca această amenintare/precizare/formulare de intentie mai mult sau mai putin voalata are temei legal si castig de cauza?

Nu e nicio amenintare, depinde de cum ati platit si poate face obiectul unei executari silite pt diferenta, daca e in termen. Deci pt ultimii 3 ani, poate are de recuperat vreo diferenta.
Oricum, nu de validare e vb. ci de executare silita, daca va fi cazul.
Trebuia sa scrie ceva de acest aspect ca sa nu se judece aiurea la cererea ei, pt ca nu avea vreo sansa cu ce cerea, legat de drepturi stabilite prin alta hotarare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tert poprit otilia13 otilia13 Buna seara. V-as ruga mult sa ma ajutati intr-o problema. Ne - a venit de la executor o adresa prin care noi in calitate de creditoare, in termen de o luna de ... (vezi toată discuția)
Poprire salar fostul sot pensie alimentara dana_1975 dana_1975 Se poate pune poprire pe salarul fostului sot ptc ca pensia alimentara sa intre direct in contul meu? Am luat legatura cu un executor judecatoresc si mi-a spus ... (vezi toată discuția)
Lnterpretare sentinta cerebel33 cerebel33 Buna ziua, conf sentintei judecatoresti s-a stabilit platirea lunara a pensiei de intretinere pentru un minor,deoarece nu s-a respectat aceasta hotarare am ... (vezi toată discuția)