avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 521 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Pot beneficia de compensația lunara pentru plata unei ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Pot beneficia de compensația lunara pentru plata unei rate sau a unei fracțiuni din rata unui credit imobiliar/ipotecar?

Buna ziua! Pot beneficia de compensația lunara pentru plata unei rate sau a unei fracțiuni din rata unui credit imobiliar/ipotecar conform legii 288/2018 cu modificările și completările ulterioare, având în vedere că locuința a fost achiziționată anul acesta, in luna mai, dar în alta garnizoana fata de cea de domiciliu? Intenționez să mă mut cu serviciul in localitatea unde am cumpărat locuinta. Pot fi beneficiar al acestei legi, ținând cont că la data dobândirii bunului imobil, legea era în vigoare, nu am mai deținut nicio alta locuința in localitatea de referință, făceam obiectul acordării compensației lunare pentru chirie, însă la data prezentului, îmi desfășor activitatea într-o altă garnizoana? Multumesc in avans pentru răspunsuri!
Cel mai recent răspuns: Nik90 , utilizator 20:16, 17 Iunie 2020
„Mâine”, în momentul în care vă veți muta în localitatea X, va fi indeplinită condiția (negativă) de a NU deține o locuință în proprietate în localitatea X?
Tocmai ați cumpărat-o ... „alaltăieri”.
Nu sunt sigur daca v-am înțeles. Deci nu as beneficia sau ... ?

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

„Mâine”, în momentul în care vă veți muta în localitatea X, va fi indeplinită condiția (negativă) de a NU deține o locuință în proprietate în localitatea X?
Tocmai ați cumpărat-o ... „alaltăieri”.

Mie îmi rezultă cu nu, de vreme ce nu veți putea declara că NU dețineți o locuință în proprietate în garnizoana in care VĂ veți muta. O dețineți. Tocmai ne-ați povestit că ați cumpărat-o. Iar proprietatea se transmite de la momentul încheirii contractului de vânzare-cumpărare (de regulă, există și excepții).

Condiția („...nu deține o locuință proprietate personală...”) este prevăzută de art. 2 lit b din HG 1867/2005 (modificată prin HG 350/2020).
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
romascanu, moderator
Am înțeles. Mulțumesc pentru răspuns.

Nicoleta Cristina Romașcanu a scris:

Mie îmi rezultă cu nu, de vreme ce nu veți putea declara că NU dețineți o locuință în proprietate în garnizoana in care VĂ veți muta. O dețineți. Tocmai ne-ați povestit că ați cumpărat-o. Iar proprietatea se transmite de la momentul încheirii contractului de vânzare-cumpărare (de regulă, există și excepții).

Condiția („...nu deține o locuință proprietate personală...”) este prevăzută de art. 2 lit b din HG 1867/2005 (modificată prin HG 350/2020).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot fi beneficiar al legii 288/2018 cu modificările și completările ulterioare? Nik90 Nik90 Buna seara! Pot beneficia de compensația lunara pentru plata unei rate sau a unei fracțiuni din rata unui credit imobiliar/ipotecar conform legii 288/2018 cu ... (vezi toată discuția)
Compensatie chirie mapn in cazul achizitionarii unui imobil prin leasing imobiliar hrimiucsorin hrimiucsorin beneficiez de compensatie de chirie (mapn), in cazul in care achizitionez un imobil prin leasing imobiliar pierd acest drept? (vezi toată discuția)
Despre chirii cristyan cristyan Bună ziua .Sunt militar și pana acum 2 luni am primit compensatia de chirie de la serviciu. Acum mi-am facut o proprietate care este de rosu (nelocuibila ... (vezi toată discuția)