avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 417 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Amenda ITM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Amenda ITM

Buna ziua. Caz concret, am fost gasit la o lucrare(tencuiala) de inspectorii ITM, impreuna cu doi colegi. Contractul de prestari servicii cu beneficiarul fiind incgeiat pe numele meu, inspectorii au spus ca cei doi trebuie sa aiba "contract de munca pe CNP" cu mine. Daca nu le inchei contract de munca, mai primesc o amenda ca nu am dus avertismentul la indeplinire, dar unul din cei doi refuza sa imi dea datele sau sa semneze acel contract. Am sunat la inspectorul ITM , expunandu-i ca nu am cum sa inchei unul din cele doua contracte, raspunsul fiind ca nu ii intereseaza ca omul refuza sa semneze, eu primesc amenda ca nu am incheiat contractul. Ce e de facut in cazul acesta? Il "fortez" pe om sa semneze sau iau amenda si o contest?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:33, 17 Iunie 2020
Buna ziua,
II puteti spune ca il paste si pe el o amenda, poate asa intelege si semneaza...

Art. 260 din Codul muncii, alin. 1, lit. f)
f) prestarea muncii de catre o persoana fara incheierea unui contract individual de munca, cu amenda de la 500 lei la 1.000 lei;
Ultima modificare: Marți, 16 Iunie 2020
Ionut.ion, utilizator
Si daca totusi nu vrea?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu se duc la indeplinire masurile tarsate de catre ITM, veti primi amenda in baza Legii 108/1999 ... care este destul de mare.
In cazul asta, ce trebuie sa fac? Sa amenint, lovesc, fortez persoana sa imi dea datele si sa semneze contractul?
Ultima modificare: Miercuri, 17 Iunie 2020
Eugenunt, utilizator
Daca vreti sa raspundeti si penal pentru loviri/tentativa de omor (depinde cum il loviti...)... pe langa amenda de la ITM.

Alte discuții în legătură

Munca - in cat timp trebuie semnat contractul de munca? alysteel10 alysteel10 Buna seara lucrez la o firma de paza [EDITAT] de 2 saptamani si am o mare retinere ca am citit pe unele forumuri de reclamatii ca sunt `teparii` ... (vezi toată discuția)
Angajat fara carte de munca miamariaa96 miamariaa96 Am o firma careia i-am largit activitatea si am avut nevoie sa mai angajez inca o persoana . Nu am apucat sa-i inchei un contract de munca iar in prima zi in ... (vezi toată discuția)
Cind reclami pe angajator silviu35 silviu35 CIND reclami la ITM si cind primesti scris ca angajatorul a fost sactionat si nu e trecut suma amenzi conform legi ca a fost sactionat ITM nu e obligat sa ... (vezi toată discuția)