avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 696 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Garantie bancara sau Scrisoare de garantie sau ... ?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Garantie bancara sau Scrisoare de garantie sau ... ?

Buna ziua. Va rog o indrumare . Cum pot garanta ca persoana fizica , cu o suma de bani care sa fie folositi doar in cazul unei executari silte a altei persoane fizice , DAR fara riscul ca acei bani sa fie folositi in alte scopuri si CUM pot avea controlul ca acea suma de bani sa fie eliberata doar pentru o anumita plata ?
Va multumesc . Sandry
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Printr-un contract de fidejusiune, cu menționarea exactă a operațiunilor și a condițiilor care conduc la exigibilitatea obligației de garantare.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Creanta certa, lichida si exigibila ranedo ranedo Buna ziua! O firma cu doi asociati,persoane fizice, au luat un credit de 4.000.000 lei de la o banca, pentru care au garantat plata de catre debitor, pin ... (vezi toată discuția)
Contractul de imprumut intre societati mihaela1982 mihaela1982 Buna ziua, Este legal ca asociatul sa se imprumute de la societate? Exista o limita a sumei imprumutate? Multumesc (vezi toată discuția)
Imprumut administrator de la firma AndreeaSimo AndreeaSimo Buna ziua, Administratorul are voie sa ia un imprumut din firma? Multumesc! (vezi toată discuția)