avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 502 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Creanta certa, lichida si exigibila
Discuție deschisă în Executare silită

Creanta certa, lichida si exigibila

Buna ziua!
O firma cu doi asociati,persoane fizice, au luat un credit de 4.000.000 lei de la o banca, pentru care au garantat plata de catre debitor, pin contract de fidejusiune, fiecare. Firma este in faliment, iar banca a recuperat 1.500.000 lei. In baza contractelor de fidejusiune, banca a inceput procesul de executare silita asupra celor doi asociati, cu suma de cate 4.000.000 lei pentru fiecare in parte.
Intrebare: care este creanta certa, lichida si exigibila si indeplineste conditia certitudinii?

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 13:39, 24 Februarie 2020
Creanta certa este obligatia societatii de a restitui suma de 4.000.000 lei. Creanta este lichida, cuantumul acesteia fiind determinat exact prin contractul de credit. Creanta a devenit exigibila prin faptul ca societatea a intrat in insolventa.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce se intelege prin bunurile unei societati radiate? rrocambole rrocambole Conform art.176 al Legii nr.85/2014, lit.c ,,daca dupa acoperirea tuturor creantelor, inchiderea procedurii si radierea debitorului din registrele in care ... (vezi toată discuția)
Firma in insolventa, daca este in litigiu ? utilizator234 utilizator234 Poate fi pusa o firma in insolventa (SRL), daca este in litigiu (este chemat in instanta ca parat)? (vezi toată discuția)
Fidejusor bancar radin radin buna ziua,revin cu o intrebare mai veche. sant asociat la o firma iar firma are un credit la banca destul de mare 50000 ron eu impreuna cu asociatul care este ... (vezi toată discuția)