cum anume sa fie pusa in insolventa,,,, sunt doua cai: 1) se cere reorganizare de catrea asociat(i), sau2) se cere deschiderea falimentului de catre un creditor pentru o anumita suma,,,, da se poate cere deschiderea falimentului si chiar daca este chemata ( sc-ul) intr-o alta cauza ca parat
Ca sa fiu mai clara...am depus la judecatorie un dosar in care sc-ul este parat, in care ii cer restituirea avansului din antecontractul de vanzare cumparare cu SC-ul.
Intrebarea era daca exista posibilitatea ca titularul societatii sa puna firma in insolventa, a.i sa nu-mi restituie avansul ?
Da se poate deschide procedura prev. de L 85/2006 privind procedura insolventei la cererea debitorului sau la cererea creditorilor (cu indeplinirea conditiilor prev. de lege> creanta certa, lichida si exigibila de mai mult de 30 de zile, creanta de o valoare mai mare decat valoarea prag = 30.000lei)
Iar de la data deschiderii procedurii se suspendă de drept toate acţiunile judiciare sau măsurile de executare silită pentru realizarea creanţelor asupra debitorului sau bunurilor sale, cu excepţia căilor de atac declanşate de debitor.
Deci e cam nasol...:(... adica actiunea mea ramane in picioare, desi firma poate in insolventa. Cu toate astea titularul nu pasteste nimic? In ce masura este titularul sc-ului tras la raspundere?