avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Inchiriere spatiu comercial (magazin stradal) ipotecat ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Inchiriere spatiu comercial (magazin stradal) ipotecat la banca

Buna ziua
Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie:
Doresc sa inchiriez un spatiu comercial care ipotecat la banca. Propietarul spatiului este persoana fizica. In contractul de inchiriere este trecut urmatorul text :
"Art. 11 CLAUZA SPECIALA

11.1. Locatarul declara ca nu se va opune in nici un fel executarii silite demarate asupra spatiului de catre ...................... (Banca), in temeiul contractului de ipoteca imobiliara autentificat sub ....../.........2014, incheiat cu proprietarul, si ca este de acord ca efectul Contractului de inchiriere sa inceteze de drept, fara alte formalitati si fara interventia instantei, la data la care Banca il va notifica cu privire la inceperea executarii silite a Spatiului. Chiriasul va elibera Spatiul in termen de 60 de zile de la prima notificare a Bancii, primita in acest sens "
intrebarea mea:
Cum poate sa-mi demonstreze propietarul legal ca spatiul respectiv se poate inchiria daca este ipotecat la banca?
Daca poate sa-l inchirieze legal totusi si mi-o demonstreaza dar pe durata ctr-ului pierde spatiul la banca (din diverse motive) si vine banca sa ma evacueze pe mine ca si chirias, eu cum imi recuperez garantia contractuala data locatorului la inceput de contract de X lei?
Ce ar trebui trecut in contarct sa fiu acoperit legal si sa pot recupera garantia contractuala?
Multumesc pt ajutor!
Cel mai recent răspuns: catalin_iliescu , utilizator 10:12, 17 Iunie 2020
Nu aveti ce trece in contract pentru a fi acoperit, oricum o sa ajungeti in instanta daca banca o sa vrea sa execute imobilul si vinde pentru recuperarea prejudiciului cat dvs. sunteti chiriaș.
Puteti trece clauze prin care domnul sa angajeaza ra returneze de doua ori avansul in cazul in care o sa fie executat silit datorita neplatii ratelor...si cu asta ar trebui sa va ajute un notar, dar tot in instanta o sa ajungeti daca nu vrea sa plateasca de buna voie.
Mergeti cu domnul la bancă si discutati daca se poate ca dvs. sa virati suma ce reprezinta chirie direct in contul bancii pentru plata ratelor la ipoteca, asa domnul nu o sa mai ramana dator ( sau nu o sa mai dorească sa plateasca rata) si dvs. sunteti sigur ca nu o aa fiti evacuat de o eventuala executare a băncii.
Multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchiriere spatiu comercial ipotecat la banca catalin_iliescu catalin_iliescu Buna ziua Va rog sa ma ajutati in urmatoarea situatie: Doresc sa inchiriez un spatiu comercial care ipotecat la banca. Propietarul spatiului este persoana ... (vezi toată discuția)
Inchiriere apartament ipotecat elisa17 elisa17 vreau sa inchiriez un apartament care este cumparat prin imprumut bancar (ipotecat). are dreptul proprietarul sa mi-l inchirieze? (vezi toată discuția)
Evacuare chirias iuliana26 iuliana26 Reprezint o Societate Comerciala pe actiuni si am incheiat un contract de inchiriere pentru un spatiu comercial cu un SRL. Chiriasul nu doreste sa mai ... (vezi toată discuția)