Ca PFA in perioada 2002-2005,am avut restante la plata impozitelor.In luna octombrie 2009,Adm.Fiscala a trimis instiintare de poprire la mai multe banci ,alese aleatoriu,astfel ca la una dintre ele,unde am un cont deschis pentru primirea pensiei,mi s-a blocat dreptul de a-mi scoate cu cardul pensia lunara (doar cu aprobarea conducerii bancii,am reusit sa primesc 2/3 din pensie).La alta banca,cu ceea ce mi-a ramas din pensie am platit rata la un credit luat in anii anteriori,insa banii au fost luati automat tot de catre cei de la Fisc.
Exista o solutie legala pentru rezolvarea acestei situatii? Doresc sa platesc esalonat impozitele restante,dar trebuie sa si traiesc,sa-mi intretin familia,sa-mi platesc si datoriile la banca doar din singurul venit-pensia lunara.42/2009 face referire si la popriri asupra veniturilor persoanelor fizice cand se refere la obligativitatea aprobarii de catre instanta a titlurilor executorii?
O.U.G.
e adevarat, poprirea pe pensie sau salariu se face in cota de 1/3 din acestea, sau de maxim 1/2 in cazul in care aveti mai multe popriri. Problema este ca organele fiscale nu aveau de unde sti ca acel cont bancar al dvs este cel pe care va primiti pensia. Ca atare, puteti formula ciontestatie la executare daca mai sunteti in termen, dar cu o copie de pe cuponul de pensie cu care puteti dovedi ca vi se opreste cota mentionata mai sus, mergeti la banca sa va ridice poprirea(asta numai in cazul in care singurele sume pe care le rulati in contul respectiv sunt numai cele provenite din pensie).
Cine incalca legea?
roy1958
buna ziua,as vrea sa ma lamuriti intr-o problema: sunt pers.cu invaliditate gr.1 si am girat pe cineva la un c.a.r.Acea persoana nu a platit ratele si un ... (vezi toată discuția)