avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Legalitate
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Legalitate

Pot intra inspectorii ITM fara nici o forma de.mandat si fara acordul sau prezenta proprietarului ,pe o proprietate privata (nu juridica) pentru a efectua controlul?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 12:37, 17 Iunie 2020
Legea nr.108/1999
Art. 19
Inspectorii de muncă, purtând asupra lor legitimaţia şi insigna care atestă funcţia pe care o îndeplinesc în exercitarea atribuţiilor stabilite prin lege, au următoarele drepturi:
a) să aibă acces liber, permanent şi fără înştiinţare prealabilă în sediul oricărui angajator şi în orice alt loc de muncă organizat de persoane fizice sau juridice;
....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot verifica autoritățile firmele cu angajați teoretic în șomaj tehnic, dar practic la muncă, pentru că lucrează de acasă? Emilika40 Emilika40 Se discută mult, în online, că sunt angajatori care încasează bani de la stat pentru șomajul tehnic al salariaților care pot munci de acasă. Fizic, ... (vezi toată discuția)
Dosar fizic ssm MadaCaravan MadaCaravan Buna ziua, Este obligatoriu ca toate deciziile emise in domeniul SSM si SU sa fie in original la dosar, sau in cazul unui control aceste documente le putem ... (vezi toată discuția)