avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 217 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Garda Financiara
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Garda Financiara

Referitor sanctiune-Norme Metodologice pentru aplicarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 28/1999 privind obligaţia agenţilor economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale,

Fata de prevederile Art. 124. - (1) Suspendarea activităţii unităţilor agenţilor economici contravenienţi se face în baza proceselor-verbale încheiate de echipe de control, constituite la nivelul direcţiilor generale ale finanţelor publice judeţene sau a municipiului Bucureşti, precum şi la nivelul Gărzii Financiare, formate din 2 inspectori şi, respectiv, 2 comisari.
(2) Pe toată durata de suspendare a activităţii unitatea va fi sigilată. Sigilarea se efectuează de către echipa de control constituită potrivit alin. (1), începând cu data încheierii procesului-verbal de constatare a contravenţiei.
(3) Concomitent cu sigilarea unităţii se afişează la loc vizibil anunţul "Unitate închisă pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale". Anunţul va fi scris cu litere de tipar având înălţimea minimă de 10 cm.
(4) În cazul activităţilor cu caracter ambulant, o dată cu încheierea procesului-verbal de control se va proceda la reţinerea autorizaţiei de funcţionare a agentului economic contravenient, eliberată de autorităţile administraţiei publice locale pentru această activitate.
(5) În cazul activităţilor de taximetrie, o dată cu încheierea procesului-verbal de control se va proceda la suspendarea sau la anularea autorizaţiei taxi, conform dispoziţiilor Legii nr. 38/2003 privind transportul în regim de taxi şi în regim de închiriere.
(6) Pe întreaga perioadă de suspendare a activităţii unităţii respective organele de control vor urmări conformarea utilizatorului cu sancţiunea primită.


si in special cele bold-uite, va rog frumos sa ma ajutati si sa ma faceti sa înţeleg daca dupa aplicarea sancţiunii suspendării activităţii este necesara si sigilarea unitatii, pentru ca masura suspendării sa fie efectiv executata si nu doar dispusa.

Va intreb deoarece in cazul in care ea nu este efectiv executata (sigilata unitatea), se poate vorbi despre contraventia prevăzuta de Art. 125.(din aceleaşi norme) - Continuarea livrării de bunuri şi prestarea de servicii după suspendarea activităţii unităţii se sancţionează cu amendă contravenţională şi cu confiscarea sumelor încasate din aceste activităţi, conform art. 11 alin. (1) lit. b) şi alin. (3) din ordonanţa de urgenţă.
Cum se face in practica sigilarea unitatii ???
Puteti sa-mi indicati jurisprudenta???

Va multumesc,

Alte discuții în legătură

Control garda ppscaurel ppscaurel buna ziua.am o problema.poate ma puteti ajuta dumneavoastra.detin un magazin alimentar mic sau chiar foarte modest,iar acum cateva zile am avut control de la ... (vezi toată discuția)
In lupta cu garda financiara madda19 madda19 buna ziua. am un pfa iar ieri am fost vizitata de doi comisari ai garzii financiare care in urma controlului efectuat au refuzat sa intelega ca din lipsa de ... (vezi toată discuția)