avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 466 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Cine plateste avocatul?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Cine plateste avocatul?

Am avut un accident si asigurarea nu raspunde. Daca imi iau un avocat si asigurarea imi plateste paguba, trebuie sa imi plateasca si avocatul, sau doar daca se ajunge la tribunal si asigurarea pierde?
Cel mai recent răspuns: GuGeorge , utilizator 10:23, 20 Iunie 2020
Bună ziua,

In cadrul unui dosar in instanta cheltuielile de judecata (care includ și onorariul de avocat) vor fi plătite de către partea care pierde litigiul potrivit art. 453 Cod procedura civila:

"Partea care pierde procesul va fi obligată, la cererea părții care a câștigat, să îi plătească acesteia cheltuieli de judecată."

Însă, în cadrul acestui dosar puteți solicita repararea integrala a prejudiciului suferit care cuprinde și cheltuielile efectuate cu onorariul de avocat pentru perioada anterioara depunerii cererii de chemare în judecata.

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid
Da dar daca asigurarea plateste paguba inainte sa ajungem la instanta, trebuie sa plateasca si avocatul?
Asiguratorul nu va plateste avocatul.decat in caz de proces.
Formulati o cerere de despagubire adresata asiguratorului prin avocat, doar daca nu produce efecte intentati o actiune in pretentii la instanta!
Onorariul se achita pe calea cheltuielilor de judecata, la finalul procesului de partea care a cazut in pretentii (a pierdut procesul).

Avocat Tabrea Alexandru a scris:

Formulati o cerere de despagubire adresata asiguratorului prin avocat, doar daca nu produce efecte intentati o actiune in pretentii la instanta!
Onorariul se achita pe calea cheltuielilor de judecata, la finalul procesului de partea care a cazut in pretentii (a pierdut procesul).

Domnule avocat, pentru a cere amanarea pronuntarii pentru a depune concluzii scrise, in penal, imi puteti zice articolul din NCPP, va rog? Caut pe forum si nu gasesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Onorariu avocat in apel fraua fraua este corect ca un avocat care castiga in apel sa depuna la dosarul cauzei dovada onorariului incasat doar dupa ce instanta se pronunta in cazul respectiv ? ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata QTPie QTPie Subiectul pe care vreau sa il supun dezbaterii este legat de cheltuielile de judecata si acordarea lor. Considerati ca este admisibila cererea de obligare a ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli de judecata VOVA6 VOVA6 Un coproprietar care este reprezentat prin imputernicire notariala , pierde un proces si i se cer cheltuieli de judecata . Cine le plateste ? Proprietarul sau ... (vezi toată discuția)