avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 678 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - impozit pe venitul ... Impozit dividende din titluri de participare
Discuție deschisă în Fiscalitate - impozit pe venitul microîntreprinderilor

Impozit dividende din titluri de participare

Buna ziua ,
O persoana juridica romana , care detine titluri de participare la o alta societate , pe o perioada mai mare de 1 an , la momentul platii dividendelor , plateste 5 % impozit sau veniturile incasate sunt supuse impozitarii micro , spre exemplu ?
Persoana juridica romana care primeste dividendele detine mai mult sau mai putin de 10% din titlurile de participare la societatea care plateste dividendele?
ART. 43 - Declararea, reținerea și plata impozitului pe dividende

(1) O persoană juridică română care plătește dividende către o persoană juridică română are obligația să rețină, să declare și să plătească impozitul pe dividende reținut către bugetul de stat, astfel cum se prevede în prezentul articol.

(2) Impozitul pe dividende se stabilește prin aplicarea unei cote de impozit de 5% asupra dividendului brut plătit unei persoane juridice române. Impozitul pe dividende se declară și se plătește la bugetul de stat, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se plătește dividendul.
Persoana juridica romana detine mai mult de 10 % si implineste 1 an la data platii dividendelor , prin urmare nu se face retinere la sursa . Se impoziteaza ca venit la persoana juridica beneficiara .
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
Restaurant Delfinul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contabilitate liliana alba liliana alba buna ziua, am o societate care are profit nerepartizat din 2007, acum patronul vrea dividende, cu ce cota impozitez acestea cu 10 sau 16%?persoana juridica ... (vezi toată discuția)
Repartizarea dividendelor Cristina Vasile Cristina Vasile Buna ziua, In cazul in care dupa aprobarea repartizarii dividendelor in sedinta AGA de la 31.12.2009,si inreg. contabile aferente inainte si dupa aprobarea ... (vezi toată discuția)
Impozitare dividende aurelia70 aurelia70 O societate are ca si actionar majoritar(90%) o alta societate.La inchiderea exercitiului financiar prima societate are profit si vrea sa plateasca dividende ... (vezi toată discuția)