avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 724 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Mostenitori din titlu de proprietate
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Mostenitori din titlu de proprietate

In anul 1993, in baza legii 18/1991 a fost emis un titlu de proprietate in care au fost trecuti 9 mostenitori ai proprietarei defuncte, care erau in viata la vreme respectiva, dintre care 3 erau copiii dansei si 6 nepoti. Intrebarea este: mostenitorii din titlul de proprietate, vor mosteni parti egale sau in functie de relatia de rudenie fata de proprietara defuncta?

Va multumim
Bună seara,

Copiii vor moșteni cote egale. În situația în care unul dintre aceștia a decedat, la moștenire vor veni nepotii. Între nepoți se va împărți moștenirea la care ar fi avut dreptul părintele decedat.

Spre exemplu, dacă un defunct a avut 2 copiii, x și y, x fiind decedat și având la randul lui 2 copii. X ar fi avut dreptul la 1/2 din moștenire, iar y la fel. Dar, avand in vedere ca x a decedat, la moștenire vor veni copiii acestuia, iar cota de 1/2 care i s-ar fi cuvenit lui x se va împărți între cei doi copii.În speță, y va moșteni 1/2, iar fiecare dintre copiii lui x câte 1/4.

Cu stimă,
Avocat Popa Andra-Ingrid
Ultima modificare: Vineri, 19 Iunie 2020
Popa Andra-Ingrid - Avocat colaborator , Avocat
Deci indiferent de momentul mortii (inainte sau dupa emiterea titlului de proprietate in baza Legii 18) a copiilor mostenitori, regula este: copiii mostenesc cote egale. In caz de deces, urmeaza nepotii cu drepturile parintelui decedat. Va multumim frumos pentru raspuns, dna Popa. Numai bine.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună seara,

Da, asa este.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara, am următoarea situație . pe titlul de proprietate ... YoAlle YoAlle Buna seara, Am următoarea situație . Pe titlul de proprietate eliberat în 1991 scrie : cetățenii x și y moștenitorii defunctului z. ... (vezi toată discuția)
Îmbunătățiri Vali Dumitrescu Vali Dumitrescu Bună seara. Succesiune se dezbate la judecătorie. Mama și cele doua fiice. Una din fiice a rămas în casa părintească și a făcut mici îmbunătățirii ... (vezi toată discuția)
Grad de rudenie ,in vederea succesiuni. mariancristielena mariancristielena Buna ziua,o intrebare la dvs daca puteti sa ma ajutati.Tatal meu a decedat,Tata a avut 6 frati ( 3 frati si 3 surori )nici unul nu mai traiesc.Una dintre sora ... (vezi toată discuția)