avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1071 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... PFA-impozite datorate
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

PFA-impozite datorate

Buna ziua!
Sunt angajata ca medic rezident ,am contract de munca cu norma intreaga pe 7 ore.Intentionez sa-mi deschid un PFA pentru a colabora cu o clinica particulara in timpul liber.
Avand in vedere ca sunt salariata si se vireaza din salariul meu contributia la CAS si CASS,voi mai plati aceste contributii in cazul PFA?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Dany5 , utilizator 11:23, 20 Iunie 2020
Buna seara,
Chiar daca sunteti angajata cu contract de munca si platiti CAS si CASS nu veti fi scutita in orice conditii de la plata acestor contributii in calitate de PFA. La un venit net al PFA ce depaseste plafonul de 12 salarii minime pe economie (in 2020 26760 lei) va trebui sa platiti CAS 25% si CASS 10% calculate la acest plafon minim.
Multumesc mult pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare pfa, cateva intrebari An0nim An0nim Buna ziua. Sunt angajat la o firma cu 8h/zi si vreau sa-mi deschid o mica afacere ma gandeam la un pfa pentru ca e mai simplu si eu nu am mai avut ... (vezi toată discuția)
Salariat cu norma intreaga si pfa stan camelia stan camelia Buna ziua! Daca sunt salariata cu norma intreaga si am si un PFA in declaratia unica trebuie sa optez pentru CAS si CASS ? (vezi toată discuția)
Taxe venituri extrasalariale claudius022 claudius022 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu informatii cu privire la taxele pe veniturile extrasalariale? Sunt angajat full time (programator) iar pe langa asta am si ... (vezi toată discuția)