avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... dreptul la mostenire al copilului infiat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

dreptul la mostenire al copilului infiat

Buna ziua! as dori sa stiu daca un copil adoptat, fiind singurul la parintii adoptivii bene ficiaza de intreaga mostenire a acestora?fratii parintilor adoptivi au si ei vreun drept la mostenire? parintii adoptivi ar trebui sa mai faca vreun act pentru a-i ramane doar copilulu intreaga mostenire?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 11:34, 16 Decembrie 2009
Copilul adoptat are aceleasi drepturi ca si copilul biologic,deci la mostenire.
buna ziua!
adoptia produce efectele unei filiatii firesti, astfel incat inlatura de la mostenire celelalte clase de mostenitori.
[ link extern ]
Copilul adoptat inlatura de la mostenire toate celelalte clase de mostenitori intrucat face parte din clasa I de mostenitori!B-)
Asadar fratii si surorile defunctilor nu vor avea absolut nici un drept legal de a-i mosteni pe defuncti!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta drept civil randall randall Buna seara, as avea si eu o speta de rezolvat, tot pt seminar si am nevoie de ajutorul dvs. Speta este: http://imigi.ro/files/5717/lastscan.jpg Multumesc ... (vezi toată discuția)
Mostenire cristimunteanu cristimunteanu Buna ziua. Am 66 ani, niciodata casatorit, si un copil mic (recunoscut oficial) De asemenea eu am si o sora vitrega. Mama copilului traieste separat de mine. ... (vezi toată discuția)
Nelamurire andreea_brz andreea_brz (2)Sotul supravietuitor înlătură de la mostenire clasa a patra de mostenitori, revenindu-i întreaga avere a defunctului??????????? Acest text este trecut ... (vezi toată discuția)