avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 758 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Concediu de creștere a copilului x 2
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu de creștere a copilului x 2

Soția este în concediu de creștere a copilului de aprox. 1 an. Acum vrem sa ne dam fetita la creșă de stat și soția sa se întoarcă la muncă.

Pentru că soția se întoarce la muncă, vom primi punctaj in plus la dosar și șanse mai mari sa prindem loc la creșă (soția fiind și masteranda, locul e aproape asigurat).

Dar, recent am aflat ca soția este însărcinata din nou și va naște la sfârșitul lui decembrie.

Deci teoretic va reveni la muncă 3-4 luni, după care din nou va intra in CCC. Angajatorul nu pare foarte incantat de acesta idee și chiar ne-a spus ca dpdv legal nu prea e posibil.

Înțelegem și noi ca e ciudat sa te întorci la munca 3 luni după 1 an pauza, după care din nou 1-2 ani pauza, dar e singura varianta sa ne asiguram loc la creșă de stat.

Așadar, întrebarea este: e posibil dpdv legal ca angajatorul sa împiedice întreruperea CCC în acest caz?
Cel mai recent răspuns: sergiu_nichitean , utilizator 22:24, 22 Iunie 2020
In momentul in care a facut cererea pentru CCC pentru ce perioada a optat?
Acordarea indemnizației pentru creșterea copilului sau, după caz, a stimulentului de inserție se face la cererea scrisă a persoanei îndreptățite, ori de câte ori aceasta solicită, cu respectarea condițiilor prevăzute de Ordonanța de Urgență nr.111/2010.
@Ionut.ion a optat pentru 2 ani

@Cornel Vasile multumesc pentru informatie.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
sergiu_nichitean, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc 2 ani, intoarcerea la locul de munca? roxana_pop12 roxana_pop12 Buna ziua. Se poate sa ma intorc la locul de munca, daca am optat pt ccc 2 ani? Daca da, se primeste acel stimulent de 500 lei? multultumesc anticipat ... (vezi toată discuția)
Ccc cosminpe cosminpe buna ziua as dori sa-mi spuneti daca se poate urmatorul lucru:daca am intrat in concediul crestere copil si am optat pentru intoarcerea la locul de munca ... (vezi toată discuția)
Cum mai pot sta acasa cu copilul dupa incetarea ccc? puiucipri puiucipri buna ziua as avea si eu o inrebare sotia mea este in concediu pt cresterea copilului trebuie sa se intoarca la munca dar piticul nostru nu mananca singur nu ... (vezi toată discuția)