avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Carte funciară - Cadastru, ... Legea 15/2003 - Interpretare teren ( extra sau intra )
Discuție deschisă în Carte funciară - Cadastru, Intabulare şi alte formalităţi funciare

Legea 15/2003 - Interpretare teren ( extra sau intra )

Buna ziua tuturor,
Am o intrebare, legea 15/2003, art. 3, litera d. prevede ca trebuie declaratie pe proprie raspundere a parintilor ca nu detin un teren de 500 mp in mediul urban sau 5000 mp in mediul rural. Nu este precizat ce tip de teren ( intravilan sau extravilan ), tinand cont ca legea se refera la un teren de construit logic ar fi sa fie teren intravilan. Daca de ex. tatal meu are 5000 mp dar este teren extravilan intr-o zona in care nu exista nici acces, deci fara posibilitatea de a construi pe el nu este oarecum logic ca nu am cum sa utilizez acel teren in acel scop? Intrebarea mea este daca acel teren extravilan este un impediment sau nu ?
Multumesc mult pentru ajutor
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2020
nustiuunnume, utilizator
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 10:55, 23 Iunie 2020
Desi punctul dvs de vedere este logic, legea nu distinge, normele metodologice de aplicare a Legii 15/2003 mentioneaza ca este necesara "declarația părinților solicitantului, pe propria răspundere, că nu dețin sau că nu au deținut în proprietate, în ultimii 10 ani, un teren în suprafață mai mare de 500 m2 în mediul urban și de 5.000 m2 în mediul rural, indiferent de localitatea în care este situat terenul." Astfel, daca tatal detine mai mult de 5000 mp in "mediul rural", deci fie in intravilanul, fie in extravilanul unei comune, din pacate, nu sunteti eligibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Teren pentru tineri in baza legii 15/2003 CorinaStr CorinaStr Buna ziua! Sunt interesata de procedura atribuirii unui teren dat in folosinta pentru tineri in baza Legii nr. 15/2003. Eu si sotul avem pana in 35 ani, avem 2 ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa contina un dosar ptr. legea 15/2003 - sector 2? carmenmar carmenmar Buna ziua! Ma intereseaza ce anume trebuie sa contina un dosar pentru legea 15/2003, Sector 2 si care sunt pasii de urmat in aceasta procedura. #-o Am ... (vezi toată discuția)
Teren pentru tineri gabriel ciprian tanase gabriel ciprian tanase Ma numesc GabrielDoresc sa stiu cui trebuie sa ma adresez pt.cererea obtinerii unui teren pt.construit casa,am domiciliul in Campina,si nu am proprietati.Nu ... (vezi toată discuția)