avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1800 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum este definita familia monoparentala?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum este definita familia monoparentala?

Fiica mea are un copil de 1 an si 7 luni. Nu este casatorita , dar tatal a recunoscut copilul : apare in certificatul de nastere.
Intrebarea la care va rog sa-mi raspundeti :
Constituie fiica mea impreuna cu fiul ei , o familie monoparentala?
Va intreb asta pentru ca la intocmirea dosarului pentru cresa , sunt categorii separate familii biparentale sau familii monoparentale.
Cel mai recent răspuns: mihaelovna , utilizator 17:34, 15 Iulie 2020
Buna ziua.

Daca nu locuieste cu tatal copilului , da, este vorba despre o familie monoparentala.

Familia monoparentală (monoparental family) este acel tip de familie în care copiii locuiesc doar cu unul dintre părinți. Acest lucru se poate întâmpla ca urmare a divorțului, a separării părinților, a decesului unuia dintre părinți, a înfierii de către un adult a unui minor sau ca urmare a deciziei unei femei de a da naștere unui copil fără a fi căsătorită sau fără a locui cu un bărbat.(Wikipedia)
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2020
Raluca Iliescu, Avocat
Multumesc,
Mihaela

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna seara! as avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului ... Tudor2008 Tudor2008 Buna seara! As avea rugamintea de a ma lamuri asupra urmatorului aspect privind obtinerea bursei sociale pt minorul meu, in baza Legii familiei monoparentale ... (vezi toată discuția)
Majorare 75 % oug 147/2020 buna ziua. sunt cadru mai și sunt ... loorredana_blue loorredana_blue Majorare 75 % OUG 147/2020 Buna ziua. Sunt cadru Mai și sunt în următoarea situație...suntem un cuplu necăsătorit cu un copil, locuim împreună, ... (vezi toată discuția)
Cetatenie americanã Kiada18 Kiada18 Buna ziua, Tatal copilului meu, cetățean american dorește ca fiul nostru sa aiba si cetatenie americană. In condițiile in care noi suntem ... (vezi toată discuția)