avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Concediu de creștere al copilului
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Concediu de creștere al copilului

Bună ziua,
Sunt însărcinată în 5 luni!
Sunt in România, dar încă figurez ca angajata în Anglia,dar din cauza pandemiei sunt in saj tehnic. Intrebarea mea este: As putea beneficia de Concediu de creștere al copilului? Daca da,cum ar trebui sa procedez? De ce acte am nevoi? Mai e necesar sa ma angajez câteva luni în România? Câte?
Mulțumesc anticipat!
V-aș ruga dacă se poate sa îmi dat informații cât mai concrete!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:05, 25 Iunie 2020
Buna ziua,
Aveti nevoie de acte care sa dovedeasca veniturile de acolo precum si de o perioada lucrata in tara pentru a beneficia de indemnizatia pentru CCC
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca in cele12 luni eligibile pentru CCC din ultimii doi ani anteriori datei nasterii copilului s-a realizat o perioadă venituri din activităţi profesionale în alte state membre UE, SEE sau Elveţia, iar în ultima perioadă dinaintea naşterii copilului s-a desfăşurat activităţi profesionale în România atunci se poate beneficia de indemnizaţie pentru creşterea copilului în România.

In situatia in care s-a realizat venituri in strainatate (pentru state din UE) , actele doveditoare privind realizarea de venituri, precum şi nivelul lunar, trimestrial sau anual al acestora, eliberate de angajator sau de organele competente, sunt, după caz, următoarele:
- copia contractului de muncă sau, după caz, dovada eliberată de angajatori ori de autorităţile competente străine sau române, tradusă şi legalizată, care să ateste perioadele în care au fost realizate activităţi profesionale şi care sunt totalizate conform prevederilor Regulamentului (CE) nr. 883/2004 al Parlamentului European şi al Consiliului din 29 aprilie 2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, denumit în continuare Regulamentul nr. 883/2004 şi ale Regulamentului (CE) nr. 987/2009 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 septembrie 2009 de stabilire a procedurii de punere în aplicare a Regulamentului (CE) nr. 883/2004 privind coordonarea sistemelor de securitate socială, precum şi veniturile aferente acestor activităţi, inclusiv cele provenite din perioadele de şomaj şi concedii medicale. Aceste prevederi se aplică şi persoanelor care au realizat activităţi salariale ori independente în statele care aplică prevederile Regulamentului (CEE) nr. 1.408/1971 al Consiliului din 14 iunie 1971 privind aplicarea regimurilor de securitate socială în raport cu lucrătorii salariaţi şi cu familiile acestora, care se deplasează în cadrul Comunităţii, pentru situaţiile prevăzute la art. 90 alin. (1) din Regulamentul nr. 883/2004.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatie mamica robert0107 robert0107 Bună ziua! Se poate ca o mămică, care a lucrat în UK timp de 5 ani fără întrerupere,vine și naște în România, poate aplica pentru indemnizatie în ... (vezi toată discuția)
Beneficiaza de ccc cu 2 luni lucrate in tara si restul in anglia? econo econo 2 luni lucrate in tara si restul in Anglia. Beneficiază persoana respectiva de indemnizație de creștere copil in Romania? (vezi toată discuția)
Buna ziua! dacă soțul a lucrat în suedia și germania în ... Larisapetcu Larisapetcu Buna ziua! Dacă soțul a lucrat în suedia și germania în ultimi 2 ani. Are cotizat și în românia 3 luni in acesti 2 ani. Dacă sar angaja în românia ... (vezi toată discuția)