avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 613 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amendă preluată de altă persoană decât de ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Amendă preluată de altă persoană decât de destinatar

Bună ziua!

Am primit în data de 17 junie 2020 o scrisoare recomandată prin care sunt înștiințată de faptul că am circulat fără rovinietă în data de 28 februarie 2012. Scrisoarea este trimisă pe adresa veche cu numele meu dinaintea divorșului, iar scrisoarea preluată de o altă persoană, nu de mine, seria și numărul buletinului unei alte persoane este introsus de către poștaș. Sunt obligată să plătesc această amendă în aceste condiții? Dacă nu plătesc ce se poate întâmpla?
Problema mea este: 1. conform unui CNP datele din actul de identitate nu ar trebui să fie actualizate în baza de date a poliției?
2. dacă nu preiau personal o amendă, ajunge la mine prin cunoștințe, cum pot dovedi că nu am primit-o eu, ci i s-a dat altcuiva plicul - și nu este corect față de mine.

Din aceste motive nu aș plăti-o, dar dacă aceste motive nu justifică faptul că amenda nu trebuie plătită, desigur, o voi plăti.

Vă mulțumesc din suflet pentru răspuns!

Alte discuții în legătură

Amenda rovinieta grmihai grmihai Buna ziua! In anul 2011 am circulat fara rovinieta si am primit amenda in luna martie si luna mai 2011. Procesele verbale de aducere la cunostiinta (parca ... (vezi toată discuția)
Executare silita rovinieta danielstefan392 danielstefan392 Buna ziua, In anul 2010 luna a 7-a am primit amenda 28 euro ptr. ca am circulat fara rovinieta. Lucru care pana in prezent eu nu l-am stiut, tin sa ... (vezi toată discuția)
Rovinieta platita dar, completata gresit gicatgjiu gicatgjiu Va salut, am si eu cateva nelamuriri: Am platit rovinieta electronica a doua zi cand a aparut, mai exact pe data de 2 Oct. 2010 si am circulat timp de 9 luni ... (vezi toată discuția)